Sprubuj sama upiec chleb. Przygotowanie ciasta nie jest skomplikowane, ale zabieże ci trochę czasu. Kiedy jednak po całym domu rozejdzie sie kuszacy zapach, a potem poczujesz wspaniały smak pieczywa, przekonasz się, że twój trud wart był zchodu.
Kokosowy z rodzynka
Składniki na dwa bochenki
1 kostka masła
25 dag cukru
4 jajka
4 łyżki mleczka kokosowego
50 dag kwaśnej śmietany
20 dag wiórków kokosowych
10 dag rodzynek
50 dag maki przennej
4 łyżeczki proszku do pieczenia
5 dag orzechów cashew
Przygotowanie;
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Mieszając, dodawać jajka, mleko kokosowe i śmietanę.
Wsypać wiórki, rodzynki, mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie wyrobić ciasto. f
Włożyć do prostokątnych form, posypać orzechami cashew i piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Schłodzony pokroić i podawać z kremem kokosowym
Przygotowanie kremu;
40 dag kremu kokosowego z puszki dokładnie wymieszac z 20 dag twarożku oraz sokiem z 2 cytryn.