Co jemy podróżując koleją? - docieka "Życie Warszawy". Spółka Wars SA podeszła do sprawy kulinarnych gustów podróżnych profesjonalnie: badania zleciła pracowni badania opinii publicznej GfK Polonia. Wyniki pokazały jednoznacznie: podróżny to tradycjonalista. Na śniadanie jada jajecznicę, na obiad - schabowego.
"W dziesiątce najpopularniejszych dań głównych zamawianych przez
podróżnych w wagonach gastronomicznych
Wars znalazły się przede wszystkim potrawy tradycyjnej kuchni polskiej -
jajecznica,
kotlet schabowy,
pierogi i
flaki" - mówi gazecie Ingrid Dahl, zajmująca się PR spółki.
"Wyjątek stanowi piada - włoski placek z nadzieniem. Posiłek ten, chociaż został wprowadzony do menu stosunkowo niedawno, szybko zdobył uznanie podróżnych. A wśród zup króluje
żurek".
Więcej o kulinarnych upodobaniach
podróżnych - w piątkowym "Życiu Warszawy".