0
głosów
- +

Domowe przysmaki

Autor:

Aktualizacja: 16.11.2012


Kategoria: Sztuka Kulinarna / Kulinarne Wynalazki


Artykuł
  • 0 głosów dodatnich
  • 0 głosów ujemnych
  • 1609 razy czytane
  • 1 przedrukowany
  • 0 Polemik/Poparć <span class="normal">Odpowiadanie na artykuł</span>
  • Licencja: CC <span class="normal">Zezwala się na kopiowanie, dystrybucję, wyświetlanie i użytkowanie dzieła i wszelkich jego pochodnych pod warunkiem umieszczenia informacji o tw&oacute;rcy.</span>
Dostęp bezpłatny <span class="normal">Dostęp do treści jest bezpłatny.<br/> Inne pola eksploatacji mogą być zastrzeżone sprawdź <b>licencję</b>, żeby dowiedzieć się więcej</span>
 

Jak zdrowo odżywiać się i dostarczać swojemu organizmowi wszelkich niezbędnych substancji odżywczych, witamin i węglowodanów w czasie zimy, bez konieczości przepłacania za te towary w sklepach.


Zima nieubłaganie wyciąga do nas swoje długie mroźne ręce i wymusza na nas wiele różnych zmian, przez które lepiej możemy zaadaptować się do otoczenia. Najbardziej widoczne zmiany to oczywiście nasz ubiór, który ma nam zapewnić ciepło i chronić przed groźnym wyziębieniem naszego organizmu, przestawiamy swoje zegarki, przyzwyczajamy się do szybko zapadającego zmroku i co bardzo ważne zmieniamy swoją dietę.

Wiele produktów jest w tym czasie niedostępnych, a zapotrzebowanie naszego organizmu również się zmienia, bowiem zużywamy o wiele więcej energii i musimy pamiętać o jej częstym uzupełnianiu. Nasz organizm potrzebuje również bardzo wielu witamin i substancji odżywczych aby mógł zachować pełną sprawność podczas tych utrudnionych warunków atmosferycznych.

Doskonałym i zarazem bardzo prostym sposobem na uzupełnienie swojej diety jest coś, co od niepamiętnych lat możemy znaleźć w niemal każdym domu, mowa tutaj oczywiście o domowych konfiturach. Nasze babcie i prababcie, mamy i z pewnością przyszłe pokolenia będą tworzyły swoje własne przysmaki i zapasy, które stają się tak niezwykle przydatne w czasie zimy. Z pewnością każdy z nas pamięta babcine słoiki pełne marynowanych owoców, warzyw, przecierów czy przeróżnych słodkości, z których każdy zaopatrzony był w specjalne etykiety do oznaczenia co gdzie się znajduje i co poszczególny słoik zawiera.

Takie przechowywanie jedzenia pozwala na zachowanie jego najważniejszych wartości odżywczych, witamin i wszystkiego co przydaje się naszemu organizmowi, bez sztucznych konserwantów i barwników, które oferują nam dzisiejsze sklepy spożywcze.


Podobał Ci się artykuł?
0
głosów
- +

Brak polemik/poparć



Podobne artykuły:


KOMENTARZE


Używając tej strony zgadzasz się na wykorzystywanie plików Cookie.
Dowiedz się więcej.

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Z dniem 25.05.2018 wprowadziliśmy też w życie rozporządzenia dotyczące ochrony danych osobowych. Więcej informacji w naszej Polityce Prywatności i Regulaminie.

Zamknij