Każdy żywy organizm charakteryzuje się tym, że zachodzą w nim ciągłe procesy przemiany materii, których podtrzymywanie wymaga ciągłego dostarczania składników pokarmowych, czyli pożywienia.

Data dodania: 2009-08-21

Wyświetleń: 2666

Przedrukowań: 0

Głosy dodatnie: 0

Głosy ujemne: 0

WIEDZA

0 Ocena

Licencja: Creative Commons

0 Ocena

Co o tym sądzisz?

Zaloguj się aby dodać komentarz

Ten artykuł został pobrany na poniższe strony:

http://ciekawe-przepisy-kulinarne.blogspot.com/
http://ciekawe-przepisy-kulinarne.blogspot.com/
http://www.top-ebooki.pl
Podobne artykuły
Pieprz kajeński – właściwości lecznicze, o których mało kto słyszał.

Pieprz kajeński – właściwości lecznicze, o których mało kto słyszał.

Pieprz kajeński to nie tylko znana przyprawa, ale także substancja, która przyspiesza proces spalania tłuszczu, wytwarzając w organizmie ciepło (zjawisko termogenezy). Dodatkowo poprawia proces przemiany materii, wspomaga trawienie, zapobiega wzdęciom oraz skutecznie hamuje ochotę na słodycze i słone przekąski, które są wrogiem numer 1 każdej osoby będącej na diecie. 

Otyłość – współczesna pandemia XXI wieku - WYWIAD z dr Hanną Stolińską, dietetyk kliniczną

Otyłość – współczesna pandemia XXI wieku - WYWIAD z dr Hanną Stolińską, dietetyk kliniczną

Otyłość to powszechnie występująca choroba, na którą cierpią ludzie niezależnie od wieku i płci. Z badań Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) wynika, że rocznie z powodu chorób związanych z nadwagą i otyłością umiera ponad 2,5 miliona osób na świecie. Przy okazji Europejskiego Dnia Walki z Otyłością, na pytania dotyczące tego częstego problemu odpowiada dr Hanna Stolińska, dietetyk kliniczny.