Każdy właściciel firmy garmażeryjnej, czyli firmy, która specjalizuje się produkcją wyrobów spożywczych takich jak: pierogi, pyzy, kluski, kebaby, tortille, frytki, krokiety oraz dziesiątki innych dowolnych produktów musi zdawać sobie sprawę, iż ręcznie nie będzie miał możliwości ani czasu produkować na wysoką skalę.

Data dodania: 2014-12-09

Wyświetleń: 1823

Przedrukowań: 0

Głosy dodatnie: 0

Głosy ujemne: 0

WIEDZA

0 Ocena

Licencja: Creative Commons

Konieczna dla takich firm będzie formierka, czyli maszyna do produkcji pierogów i wielu innych wyrobów garmażeryjnych.

Często niektóre firmy decydują się jednak na zwiększenie ilości pracowników, którzy ręcznie formują i wyrabiają produkty, taki model funkcjonowania jednak powoli wychodzi z rzeczywistości, ponieważ staję się nieopłacalny w porównaniu do modelu w którym właściciel firmy decyduje się by w ich firmie pojawiała się formierka. 

 

Koszt zakupu podstawowej formierki zaczyna się od kilkuset złotych, jednak jeżeli posiadasz większą firmę a raczej nie produkujesz tylko pierogów a też inne produkty warto zaopatrzyć sie w droższą maszynę, która będzie miała o wiele większe możliwości a która w przyszłości pozwoli Ci zaoszczędzić sporo gotówki a już na pewno zwróci Ci się koszt kupna takiego urządzenia.

 

Na rynku istnieje formierka, która jest uniwersalna i to właśnie takiej maszyny powinien poszukiwać właściciel firmy garmażeryjnej. Najnormalniejsza formierka potrafi wyprodukować nawet kilkanaście różnych produktów od pierogów, poprzez pyzy, leniwce i właściwie wszystkie inne wyroby które robione są z ciasta oraz twarogu. Maszyny są uniwersalne, możesz robić nimi dowolny farsz a także dowolną wielkość produktu w zależności jakie masz zapotrzebowanie.

 

Przy kupnie maszyny do pierogów lub dowolnej innej formierki warto zwrócić uwagę na wiele elementów. Oczywiście podstawowym jest cena jednak ważne są również gabaryty maszyny. Jeżeli masz mało miejsca w firmie warto poszukać urządzenia o mniejszych rozmiarach. Musisz zwrócić uwagę na system chłodzenia, czyli wybrać taki model formierki, który będzie chodził odpowiednio długo, byś nie musiał robić częstych przerw w pracy ponieważ wyłączenie maszyny wiąże się z obniżeniem ilości wyprodukowanych pyszności.

 

Licencja: Creative Commons
0 Ocena