W każdym odcinku osławiona pani Magda odwiedza jeden z lokali i stara się pomóc mu w prowadzeniu biznesu oraz wypromowaniu. Zaczyna się tradycyjnie – od rosołku, potem przychodzi pora na degustację kolejnych dań, aż wreszcie znana restauratorka kończy ucztę i przechodzi do działania. Zdobywa zatem wiedzę na temat tego co dokładnie dzieje się w kuchni i na styku szefostwa z pracownikami. Zazwyczaj obraz sytuacji w lokalach, które proszą o pomoc restauratorkę jest bardzo ponury. Okazuje się, że klienci o nich zapomnieli, a smak serwowanych dań jest okropny. Pani Magda zaczyna więc działać. Po kilku dniach restauracja zmienia się nie do poznania. Przybywa nowe wnętrze, pojawia się nowe menu i czasem nowa załoga, a nawet nowa nazwa. Kilka miesięcy po sukcesie restauratorka przybywa ponownie i przygląda się zmianom jakie zostały wprowadzone. Często niestety nie są one takie jakich by sobie życzyła.
Nie ulega jednak wątpliwości, że w naszym kraju istnieje wiele podmiotów takich jak restauracje, które radzą sobie niemrawo. Czy jest zatem sposób na to, by ożywić je i przypomnieć klientom, że mają coś jeszcze do powiedzenia? Oczywiście, że tak. Ten sposób, to po prostu catering. Dzięki usługom cateringu dzisiaj wiele restauracji dobrze sobie radzi, a i przyszłość przed nimi pełna barw. Usługi cateringowe zorientowane na indywidualnego klienta, a także firmy przynoszą im niezłe dochody.
Jest zatem sposób na to, by poradzić sobie na tym jakże trudnym i konkurencyjnym rynku kulinarnym. Sposób, jaki powinien wziąć pod uwagę każdy restaurator i każda restauratorka. To po prostu świadczenie usług cateringowych. Pomyślmy zatem o tym, bo naprawdę warto.