Na temat cholesterolu krąży wiele opini, a prawda nie jest do końca znana. Chcesz poznać tajemnicę dotyczącą cholesterolu? Czy wiesz, że cholesterol nie decyduje o rozwoju miażdżycy?

Data dodania: 2011-04-29

Wyświetleń: 1611

Przedrukowań: 0

Głosy dodatnie: 0

Głosy ujemne: 0

WIEDZA

0 Ocena

Licencja: Creative Commons

Cholesterol to podstawowy składnik występujący we krwi każdego człowieka. Jego obecność jest niezbędna do przeprowadzenia licznych procesów i funkcji życiowych człowieka. Nie prawdę jest to, że wysoki cholesterol doprowadza do miażdżycy. Cholesterol osiada się na tętnicach, ale poprzez nasze zaniedbania w diecie i stylu życia. Pomimo tego dochodzi do tego szczególnie poprzez osłabione tętnice, które rozdzierają się, bo nie odbierają prawidłowych ilości witamin każdego dnia. Wszystko za sprawą nieobecności decydujących witamin i minerałów odpowiedzialnych za pielęgnowanie systemu krwionośnego w prawidłowej kondycji. Witamina C posiada właściwości regenerujące naczynia krwionośne i doprowadza je do odpowiedniej formy. Dobrze jest pamiętać, aby dawka witamin w jadłospisie była dopasowana do potrzeb organizmu. Zostały ustalone odpowiednie proporcje witamin niezbędnych do uzupełnienia niedoboru do których należy się stosować.

Jeśli organizm człowieka nie otrzymuje regularnie odpowiednich porcji witamin, minerałów to jego układ krwionośny po pewnym czasie może być w kiepskiej kondycji. Cholesterol przy powstałych dziurach nie dopuszcza, aby cholesterol wydostała się do organizmu i zalepia powstałe dziury. W ten sposób dochodzi do osiadania się cholesterolu na ścianach arterii i ograniczenia przepływu krwi w miejscu uszkodzenia. Ten fazę wszczyna proces rozwoju miażdżycy tworząc blaszki miażdżycowe. Pragniesz znać prawdę czy grozi Ci rozwój miażdżycy przeprowadź szczegółowe wyniki na poziom cholesterolu i porozmawiaj ze specjalistą. Sygnały miażdżycy nie są widoczne, aby można było je zdemaskować gołym okiem. Wiele osób pragnie zredukować wysoki cholesterol w naturalny sposób za pomocą odpowiednich składników odżywczych, które mają zdolności obniżania cholesterolu i poprawy stanu naczyń krwionośnych.

Licencja: Creative Commons
0 Ocena