Każdy żywy organizm charakteryzuje się tym, że zachodzą w nim ciągłe procesy przemiany materii, których podtrzymywanie wymaga ciągłego dostarczania składników pokarmowych, czyli pożywienia.

Data dodania: 2009-08-21

Wyświetleń: 3160

Przedrukowań: 0

Głosy dodatnie: 0

Głosy ujemne: 0

WIEDZA

0 Ocena

Licencja: Creative Commons

0 Ocena

Co o tym sądzisz?

Zaloguj się aby dodać komentarz

Ten artykuł został pobrany na poniższe strony:

http://ciekawe-przepisy-kulinarne.blogspot.com/
http://ciekawe-przepisy-kulinarne.blogspot.com/
http://www.top-ebooki.pl
Podobne artykuły
Czy stres "zjada" witaminy?

Czy stres "zjada" witaminy?

Zastanów się przez chwilę – każdy z nas zna to uczucie, gdy stres potrafi cię dosłownie wyczerpać. I choć nie jest to wyłącznie efekt zmniejszonej ilości snu czy przeładowanego grafiku, okazuje się, że stres naprawdę ma wpływ na nasz organizm. Jednym z bardziej subtelnych, a zarazem niepokojących skutków stresu jest zwiększone zużycie witamin i minerałów, które nie tylko utrudniają regenerację, ale mogą pogłębiać problem.

Czy kaki jemy ze skórką?

Czy kaki jemy ze skórką?

Widzisz kaki na sklepowej półce, to cudownie pomarańczowe, gładkie cudo – i zastanawiasz się, czy możesz wgryźć się w nie jak w jabłko, czy czeka cię dodatkowy rytuał obierania? Już na wstępie rozwiewam wątpliwości: tak, można jeść kaki ze skórką, ale... No właśnie, diabeł tkwi w szczegółach. Przyjrzyjmy się tej sprawie z każdej strony, bo jak zwykle, proste odpowiedzi rzadko kiedy istnieją.

Jak przechowywać liczi?

Jak przechowywać liczi?

Liczi, egzotyczny owoc o słodko-kwaśnym smaku, to prawdziwa uczta dla podniebienia. Jednak ze względu na swoją delikatną strukturę i krótką trwałość, wymaga odpowiedniego przechowywania, by zachować świeżość, smak i wartości odżywcze. Jeśli kiedykolwiek zastanawiałeś się, czy można przechowywać liczi w lodówce, czy zamrozić ten owoc na dłużej – ten artykuł rozwieje wszystkie Twoje wątpliwości.