Systemów mających za zadanie przyciągnięcie uwagi klienta do naszych produktów jest niezmiernie wiele. Dają one pewność iż zakupiony towar jest produktem wykonanym według pewnych z góry założonych stadnardów.

Data dodania: 2012-11-07

Wyświetleń: 2156

Przedrukowań: 0

Głosy dodatnie: 0

Głosy ujemne: 0

WIEDZA

0 Ocena

Licencja: Creative Commons

Kupując taki produkt nie musimy się zastanwiać ile mięsa jest w mięsie i czy przygotowane przez nas danie będzie smaczne.

Jednym z nich jest znany doskonale wszystkim QAFP - System Gwarantowanej Jakości Żywności. Rozszyfrowując ten skrót w zasadzie rozumiemy już bardzo wiele z ów zagadnień. Otóż taki system pozwoli nam na zaoferowanie klientom znacznie lepszych towarów. Z naklejką tego systemu produkty mogą być znacznie droższe ale co za tym idzie pewne i o gwarantowanej jakości.

Na pewno produkt taki musi zaoferować naszym klientom znacznie lepszą jakość produktów żywnościowych, ponieważ owej plakietki na towary nie dostaje się za darmo i nie można jej kupić. Podstawowym celem tego systemu są standardy w chowie świń. Warchlaki przyjęte do tuczu powinny pochodzić z krzyżowania towarowego dwurasowego lub trzyrasowego. W miejsce knurów duroc mogą być używane również knury linii 990. Kolejnym punktem jest pokarm podawany zwierzętom. Pasze muszą pochodzić z udokumentowanych źródeł lub mogą pochodzić również z produkcji własnej. Tucz świń należy zakończyć po uzyskaniu odpowiedniej masy 95-115 kg. Skup odbywa się z zachowaniem identyfikacji zwierząt a transport w specjalistycznych przyczepach tak aby maksymalnie wyeliminować stres zwierząt. Zakladając iż powyższe wytyczne oraz pozostałe zawarte w systemie zostały spełnione możemy być całkowicie pewni, że nie kupujemy kota w wroku a przygotowane przez nas potrawy będą niezwykle smaczne.

Licencja: Creative Commons
0 Ocena