"TRZECH NA JEDNEGO"
RECEPTURA:
60 ml. soku z pomarańczy
60 ml. soku z grapefruita
60 ml. soku z jabłek
20 ml. syropu miętowego
3 pierwsze składniki wymieszać w szklanicy barmańskiej przez 15 sekund.Przecedzić do szklanicy highbolowej napełnionej lodem, dodać syrop miętowy, dekorować.
"MINTONIC"
RECEPTURA:
40 ml. syropu cukrowego
10 ml. syropu miętowego
1szt. limonki
dopełniamy tonikiem
Do szklanicy wypełnionej w 1/3 lodem kruszonym umieszczamy limonkę pokrojoną w ósemki wraz z syropem cukrowym i miętowym, macerujemy mudlerem, następnie dosypujemy lodu kruszonego i uzupełniamy tonikiem.
"SHAKE BANANOWY"
RECEPTURA:
1szt. banana pokrojony w plastry
150 ml. mleka
40 ml. soku pomarańczowego
1 łyżka miodu pszczelego (syropu cukrowego 20 ml.)
15 ml. śmietanki
5 ml. syropu amaretto
Wszystkie składniki miksować w blenderze bez lodu na średnich obrotach przez ok. 20 sekund i przecedzić do szklanicy collinsowej lub do dużego kielicha.Dekoracja.
"ZACHODZĄCE SŁOŃCE"
RECEPTURA:
10 ml. syropu kokosowego
10 ml. syropu amaretto
10 ml. syropu grenadina
50 ml. śmietanki
Wszystkie składniki umieszczamy w shakerze, mieszamy a następnie przelewamy do oziębionego szkła koktajlowego.Dekoracja crusta z cukru.
"WIOSENNE PRZEBUDZENIE"
RECEPTURA:
15 ml. syropu blue curacao
40 ml. soku z pomarańczy
40 ml. soku jabłkowego
40 ml.soku ananasowego
Wszystkie składniki shakerować z lodem i przecedzić do szklanicy collinsowej.
NA ZDROWIE!!!!!!!!!!!