Robię ją zazwyczaj w marcu na swoje urodziny, stąd jej nazwa. Przynosi ze sobą odrobinę wiosny po mroźnej zimie.                                     

Data dodania: 2011-02-10

Wyświetleń: 1760

Przedrukowań: 1

Głosy dodatnie: 0

Głosy ujemne: 0

WIEDZA

0 Ocena

Licencja: Creative Commons

                                                                                                                                                                                                                                       
Składniki:

-ugotowana pierś z kurczaka
-długi zielony ogórek „wąż”
-puszka kukurydzy
-majonez
-sól
-pieprz

Wykonanie:                                                                                                                                                                                                                
Ugotowaną pierś z kurczaka pokroić w kostkę i wsypać do miski. Ogórek ze skórką pokroić w kostkę, dodać do mięsa. Wymieszać, dodać kukurydzę z puszki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem Dodać majonez, jeszcze raz dokładnie wymieszać i podawać na stół.
Ta sałatka jest dobra i na przyjęcia i na śniadanie czy kolację. Smakuje z chrupiacym świeżo upieczonym chlebem własnej roboty.

                                                                                                                                                                                                                                       
Smacznego :)

                                                                                                                                                                                                                                            

Licencja: Creative Commons
0 Ocena