Jeżeli masz schab, a nie wiesz co zrobić na obiad to... polecam schabowy w bogatszym wydaniu. Jest zdrowszy, bo z warzywami i mniej kaloryczny, bo pieczony.

Data dodania: 2011-09-07

Wyświetleń: 1468

Przedrukowań: 0

Głosy dodatnie: 1

Głosy ujemne: 0

WIEDZA

1 Ocena

Licencja: Creative Commons

 

Składniki:                                                                

6 plastrów schabu                                                                       

20 dag sera żółtego                                                                             

2 pomidory                                                                              

1 pieczarka                                                             

1 ogórek konserwowy                                                    

kawałek papryki                                                            

sól                                                                  

pieprz                                                                          

Schab rozbijamy, solimy i pieprzymy, odstawiamy na godzinę do lodówki. W między czasie kroimy w plastry pomidory, pieczarki, ogórka i ser. Paprykę kroimy w cienkie paseczki.

Mięso wykładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika­. Jak mięso będzie już trochę ścięte kładziemy na każdy plaster mięsa pieczarki, paprykę i ogórka, i dalej pieczemy. Jak mięso będzie już miękkie to na warzywa kładziemy plaster pomidora i plaster sera żółtego. Jak ser się roztopi danie jest gotowe.

Życzę smacznego                                                  

                                                                                                                                                                         

Licencja: Creative Commons
1 Ocena