Polecam to danie ze względu na swój ciekawy smak, trochę ostry, a trochę słodki... Schab jest tak miękki, że rozpływa się w ustach. Danie mało pracochłonne, a smaczne. Polecam.

Data dodania: 2011-09-09

Wyświetleń: 2863

Przedrukowań: 0

Głosy dodatnie: 1

Głosy ujemne: 0

WIEDZA

1 Ocena

Licencja: Creative Commons



Składniki:                                                                   

1 kg schabu                                                       

3 cebule                                                                                                                

½ kg pieczarek                                                                                   

Sos:                                                                                                            

4 łyżki octu                                                                                             

4 łyżki przyprawy w płynie maggi                                                      

4 łyżki cukru                                                                                           

4 łyżki koncentratu pomidorowego

Schab kroimy w plastry, solimy, pieprzymy i delikatnie obsmażamy. Cebulę i pieczarki kroimy w pół talarki. Przygotowujemy sos – ocet, cukier, magii i koncentrat mieszamy w oddzielnej miseczce. Teraz wszystko przekładamy do garnka układając warstwowo, czyli: mięso, na nie cebulę, później pieczarki, i znowu, mięso, cebula, pieczarki…itd. Następnie zalewamy wszystkie składniki sosem i dusimy na małym ogniu pod przykryciem około 1 godz.

Najlepiej pasują do tego ziemniaki i sałata. 

Licencja: Creative Commons
1 Ocena