Jeśli chcesz, by Twój lokal zyskał na popularności i wyróżniał się wśród konkurencji, rozwiązanie jest proste: zapewnij swoim klientom relaks na świeżym powietrzu. Zadaszona przestrzeń, ocieniony ogródek letni to nieodzowny element każdej restauracji, zwłaszcza w obliczu kapryśnej pogody, której dane nam jest doświadczać.
Co daje Ci zadaszona przestrzeń?
Po 1. - dodatkową powierzchnię
Podstawowa zaleta posiadania patio w restauracji jest oczywista - więcej miejsca dla gości. Patio docenią zarówno sami klienci, którzy w słoneczny dzień chętniej wypiją kawę w przyjemnym otoczeniu, wśród zieleni (o którą nota bene też musisz zadbać) niż w zamkniętym pomieszczeniu. Twój lokal natomiast będzie w stanie obsłużyć znacznie więcej gości, co oznacza większe zyski.
Po 2. - charakter i nastrój
Jak myślisz, które miejsce na wypicie wieczornego drinka wybierze zakochana para, mając do wyboru ogródek letni w stylu prowansalskim, z pięknymi roślinami, muzyką, lampionami oświetlającymi dyskretnie przestrzeń i wygodną huśtawką oraz stolik wewnątrz, nieważne jak stylowej i renomowanej restauracji? Taki taras bądź patio mogą być, obok doskonałego menu oczywiści, Twoim silnym atutem, zwłaszcza jeśli konkurencja wciąż go nie posiada. Musisz jednak zadbać o odpowiedni nastrój i wyjść na przeciw oczekiwaniom gości, a nawet ich zaskoczyć: wyszukane fotele, a może właśnie huśtawka? Poduchy, koszyki, loże - pomysłów na design twojego tarasu jest mnóstwo - wystarczy poszukać... Takie inwestycje się opłacają, budują lojalność klientów. Chętnie do Ciebie wrócą i będą polecać Cię innym.
Po 3. - dwa oblicza jednego miejsca
Dzięki zadaszonemu tarasowi pełniącemu funkcję ogródka letniego zyskujesz również przestrzeń na organizowanie sezonowych imprez, które nadadzą charakteru twojej restauracji: koncerty z muzyką na żywo, potańcówki, czy wesela, bankiety, komunie na świeżym powietrzu to doskonała forma rozszerzenia Twoich usług. I raz jeszcze - zadbaj o formę. Niech to miejsce będzie wyjątkowe...