0
głosów
- +

Patio w restauracji - praktyczne rozwiązanie dla Twojego biznesu

Autor:

Aktualizacja: 02.06.2010


Kategoria: Finanse i Ekonomia / Finanse Firmy


Artykuł
  • 0 głosów dodatnich
  • 0 głosów ujemnych
  • 1231 razy czytane
  • 2 przedrukowany
  • 0 Polemik/Poparć <span class="normal">Odpowiadanie na artykuł</span>
  • Licencja: CC <span class="normal">Zezwala się na kopiowanie, dystrybucję, wyświetlanie i użytkowanie dzieła i wszelkich jego pochodnych pod warunkiem umieszczenia informacji o tw&oacute;rcy.</span>
Dostęp bezpłatny <span class="normal">Dostęp do treści jest bezpłatny.<br/> Inne pola eksploatacji mogą być zastrzeżone sprawdź <b>licencję</b>, żeby dowiedzieć się więcej</span>
 

Zbliża się lato, a sezon turystyczny nabiera rozpędu. Już dziś warto więc pomyśleć o tym, jak przyciągnąć do siebie klientów, a co równie istotne - dopasować Twoją restaurację do zwiększonego ruchu i sprostać oczekiwaniom nowych trendów oraz oczywiście - wymagających klientów.


Jeśli chcesz, by Twój lokal zyskał na popularności i wyróżniał się wśród konkurencji, rozwiązanie jest proste: zapewnij swoim klientom relaks na świeżym powietrzu. Zadaszona przestrzeń, ocieniony ogródek letni to nieodzowny element każdej restauracji, zwłaszcza w obliczu kapryśnej pogody, której dane nam jest doświadczać.

Co daje Ci zadaszona przestrzeń?

Po 1. - dodatkową powierzchnię
Podstawowa zaleta posiadania patio w restauracji jest oczywista - więcej miejsca dla gości. Patio docenią zarówno sami klienci, którzy w słoneczny dzień chętniej wypiją kawę w przyjemnym otoczeniu, wśród zieleni (o którą nota bene też musisz zadbać) niż w zamkniętym pomieszczeniu. Twój lokal natomiast będzie w stanie obsłużyć znacznie więcej gości, co oznacza większe zyski.


Po 2. - charakter i nastrój
Jak myślisz, które miejsce na wypicie wieczornego drinka wybierze zakochana para, mając do wyboru ogródek letni w stylu prowansalskim, z pięknymi roślinami, muzyką, lampionami oświetlającymi dyskretnie przestrzeń i wygodną huśtawką oraz stolik wewnątrz, nieważne jak stylowej i renomowanej restauracji? Taki taras bądź patio mogą być, obok doskonałego menu oczywiści, Twoim silnym atutem, zwłaszcza jeśli konkurencja wciąż go nie posiada. Musisz jednak zadbać o odpowiedni nastrój i wyjść na przeciw oczekiwaniom gości, a nawet ich zaskoczyć: wyszukane fotele, a może właśnie huśtawka? Poduchy, koszyki, loże - pomysłów na design twojego tarasu jest mnóstwo - wystarczy poszukać... Takie inwestycje się opłacają, budują lojalność klientów. Chętnie do Ciebie wrócą i będą polecać Cię innym.

Po 3. - dwa oblicza jednego miejsca
Dzięki zadaszonemu tarasowi pełniącemu funkcję ogródka letniego zyskujesz również przestrzeń na organizowanie sezonowych imprez, które nadadzą charakteru twojej restauracji: koncerty z muzyką na żywo, potańcówki, czy wesela, bankiety, komunie na świeżym powietrzu to doskonała forma rozszerzenia Twoich usług. I raz jeszcze - zadbaj o formę. Niech to miejsce będzie wyjątkowe...

 


Podobał Ci się artykuł?
0
głosów
- +

Brak polemik/poparć



Podobne artykuły:


KOMENTARZE


System komentarzy dostarcza Disqus

Używając tej strony zgadzasz się na wykorzystywanie plików Cookie.Dowiedz się więcej.

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.

Zamknij