1
głosów
- +

Świąteczne obżarstwo bardzo wskazane

Autor:

Aktualizacja: 12.12.2008


Kategoria: Sztuka Kulinarna / Inne


Artykuł
  • 1 głosów dodatnich
  • 0 głosów ujemnych
  • 1809 razy czytane
  • 1 przedrukowany
  • 0 Polemik/Poparć <span class="normal">Odpowiadanie na artykuł</span>
  • Licencja: CC <span class="normal">Zezwala się na kopiowanie, dystrybucję, wyświetlanie i użytkowanie dzieła i wszelkich jego pochodnych pod warunkiem umieszczenia informacji o tw&oacute;rcy.</span>
Dostęp bezpłatny <span class="normal">Dostęp do treści jest bezpłatny.<br/> Inne pola eksploatacji mogą być zastrzeżone sprawdź <b>licencję</b>, żeby dowiedzieć się więcej</span>
 

Świąteczny stół ugina się pod ciężarem potraw a ty zamiast jeść do woli martwisz się, że przez świąteczne ucztowanie przybędzie ci centymetrów w pasie? Wiedz, że z Fabacum świąteczne potrawy wcale nie będą takie tuczące.



Święta to czas, w którym jemy zdecydowanie więcej niż zwykle. Wspaniałe potrawy przygotowane specjalnie na świąteczne dni nie dają spokoju i każą się zjadać w naprawdę sporych ilościach. Wyjątkowy świąteczny apetyt jest podsycany i często nawet tłumaczony tradycją, która nakazuje na wigilijnym stole postawić aż dwanaście różnych potraw i koniecznie wszystkich spróbować! Dwanaście potraw w wigilijny wieczór to dużo a przecież święta to nie tylko wigilia…są jeszcze dwa calusieńkie świąteczne dni, które spędzane w rodzinnym gronie skupiają wszystkich domowników i świątecznych gości przy stole i oparte są na próbowaniu, podjadaniu, rozkoszowaniu się i delektowaniu całą masą przeróżnych smakołyków. Śniadanko – spacerek, kawka – deserek, następnie obiadek i kilka czekoladek, potem podwieczorek na dobry humorek i kolację obfitą na noc wysmienitą…tak właśnie mniej więcej wygląda standardowy schemat świątecznego dnia, w którym oczywiście zdarza się między posiłkowe podjadanie. Oprócz ilości spożywanych w święta potraw oraz częstotliwości z jaką zdarza się nam to robić warto wspomnieć jeszcze o tym co jemy. Otóż 12 wigilijnych potraw opiera się głównie na smażonej rybie, rybie w oleju, rybie w śmietanie, rybie po grecku, pierogach, uszkach, słodkiej kutii, którą robi się miedzy innymi z pszenicy, orzechów i miodu, zdarzają się panierowane w cieście grzyby i mnóstwo innych smażono-pieczonych pysznych i tuczących potraw. W menu kolejnych świątecznych dni występują wcale nie lżejsze pozycje równie cudownie pyszne jak i tuczące. Świąteczne śniadanie, pod którym ugina się stół obfite jest w sałatki jarzynowe i ziemniaczane, grzybki, wędliny i duuuużo chlebka, natomiast obiad zależy oczywiście od fantazji i czasu jakim dysponowała gospodyni i mogą to być wigilijne pierogi albo pełnowymiarowy obiad z ziemniakami, mięsem i mącznym sosem. Bardzo ważne jest także to, co następuje niedługo po obiedzie, mowa oczywiście o podwieczorku składającym się z kawki lub ewentualnie herbatki oraz pysznych, świątecznych, słodkich ciast, ciasteczek i wszelakich wypieków. Nie trzeba już chyba opisywać kolacji bo każdy dobrze wie jak w świątecznej rzeczywistości ona wygląda. Generalnie świąteczny czas powinno odmierzać się nie w godzinach ani minutach tylko w talerzach i talerzykach albo w pochłanianych kaloriach, których przez te kilka świątecznych dni zjada się niewyobrażalnie dużo. Jednak tak naprawdę w święta nie warto przejmować się kaloriami i absolutnie nie można odmawiać sobie przyjemności jedzenia świątecznych frykasów! Przecież takie uroczyście i obficie obchodzone święta są tylko dwa razy w roku! Dla wszystkich tych, którzy jednak skrzętnie liczą kalorie i nawet w święta są w stanie odmówić sobie pierożków, ciasta, uszek i innych pyszności mamy naprawdę świetną wiadomość. Kochani!!! Jedzmy pierogi, jedzmy uszka i jedzmy ciasto!!! Jedzmy ziemniaki i jedzmy chleb!!! Jedzmy to wszystko nie tylko w święta!!!Jedzmy i nie tyjmy bo przecież mamy Fabacum!!! Fabacum Vitana to absolutna innowacja w odchudzaniu. Preparat Fabacum – Vitana to neutralizator skrobi a to właśnie skrobia jest głównym dostarczycielem energii i to ona sprawia, że zawierające ją produkty są bardzo tuczące. 2 tabletki preparatu Fabacum neutralizują 2250 kcal skrobiowych pochodzących z pokarmów takich jak: makaron, ziemniaki, kasze, chleb, ryż, kukurydza i wszelakie produkty mączne. Fabacum zawiera Fasolaminę 2250, w pełni naturalny ekstrakt z białej fasoli neutralizujący skrobię. 1 g ekstraktu czyli 2 tabletki Fabacum neutralizują równowartość 450 g spaghetti. Fasolomina neutralizując skrobię sprawia, że prawie nie ulega ona trawieniu w przewodzie pokarmowym a kalorie z niej pochodzące nie są wchłaniane. Dzięki temu bez żadnych obaw można jeść wysokoskrobiowe produkty nie martwiąc się o kalorie z nich pochodzące. Fabacum zalecany jest osobom, które w sposób naturalny i skuteczny chcą zmniejszyć masę swojego ciała. Jeżeli uwielbiasz ziemniaki, makaron, chleb itp. a chcesz pozbyć się zbędnych kilogramów bez skrobiowych wyrzeczeń Fabacum - neutralizator skrobiowych kalorii jest idealny. Nie trzeba już chyba nic więcej dodawać, jedyne co należy zrobić to zaopatrzyć się w Fabacum Vitana, chwycić widelec w dłoń, wygodnie usiąść przy stole i napawając się cudownym zapachem świątecznych potraw niecierpliwie wypatrywać pierwszej gwiazdki:)

Podobał Ci się artykuł?
1
głosów
- +

Brak polemik/poparć



Podobne artykuły:


KOMENTARZE


Używając tej strony zgadzasz się na wykorzystywanie plików Cookie.
Dowiedz się więcej.

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Z dniem 25.05.2018 wprowadziliśmy też w życie rozporządzenia dotyczące ochrony danych osobowych. Więcej informacji w naszej Polityce Prywatności i Regulaminie.

Zamknij