0
głosów
- +

Ciasto kawowo-jogurtowe

Autor:

Aktualizacja: 01.07.2011


Kategoria: Sztuka Kulinarna / Przepisy


Artykuł
  • 0 głosów dodatnich
  • 0 głosów ujemnych
  • 1294 razy czytane
  • 5 przedrukowany
  • 0 Polemik/Poparć <span class="normal">Odpowiadanie na artykuł</span>
  • Licencja: CC <span class="normal">Zezwala się na kopiowanie, dystrybucję, wyświetlanie i użytkowanie dzieła i wszelkich jego pochodnych pod warunkiem umieszczenia informacji o tw&oacute;rcy.</span>
Dostęp bezpłatny <span class="normal">Dostęp do treści jest bezpłatny.<br/> Inne pola eksploatacji mogą być zastrzeżone sprawdź <b>licencję</b>, żeby dowiedzieć się więcej</span>
 

Pieczenie to moje hobby ,lubie ,gdy rodzina jest zadowolona i chwali moje wypieki. Mój mąż jest łasuchem i uwielbia ciasta.                             


Autorem artykułu jest Edyta Górska

Składniki jakie są nam potrzebne:

4 jajka,1szklanka mąki, 3/4szkl cukru,łyżeczka proszku do pieczenia, 1 galaretka poziomkowa, 2 łyżki żelatyny, op.smietan-fiksu, banan,duży jogurt bananowy, 3 łyżki kawy rozpuszczalnej,

Przygotowanie:

Jajka ucieramy z cukrem ,dodajemy mąkę i proszek do pieczenia.pieczemy na średniej blasze około 30 minut w temp 180 C. Ciasto studzimy,przekrawamy,na dwie części.Dwie łyrzki kawy rozpuszczamy w pół szklanki przegotowanej ostudzonej wody i nasączamy jeden placek połową płynu.Żelatyne rozpuszczamy w pół szklanki gorącej wody.Jogurt z przestudzoną żelatyną ubijamy mikserem.Pozostawiamy do lekkiego stężenia i wykładamy na nasączony placek.Banana kroimy w plastry i układamy na masie.Przykrywamy drugim plackiem nasczonym reszta kawy.Śmietan-fix przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.Galaretke rozpuszczamy w 1/2 szklanki wody,studzimy i mieszając, dodajemy do bitej smietany.Wykładamy na ciasto, gdy stężeje,posypujemy pozostałą łyżką kawy.

  http://wszystko-o-ciastach.blogspot.com                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                


Podobał Ci się artykuł?
0
głosów
- +

Brak polemik/poparć



Podobne artykuły:


KOMENTARZE


Używając tej strony zgadzasz się na wykorzystywanie plików Cookie.
Dowiedz się więcej.

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Z dniem 25.05.2018 wprowadziliśmy też w życie rozporządzenia dotyczące ochrony danych osobowych. Więcej informacji w naszej Polityce Prywatności i Regulaminie.

Zamknij