Biszkopt:
Składniki; Wykonanie:
- 5 jajek
- 1 szklanka cukru
Zmiksować i dodać
- 6 łyżek oleju
- 1 szklanka mąki
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 budyń czekoladowy, bez cukru.
Wszystko wymieszać i upiec. Biszkopt przekroić na pół (jak ostygnie)
http://kulinariamj.blogspot.com
Masa:
Składniki:
- 2 budynie waniliowe
- 3/4 litra mleka
- kostkę margaryny Kasi
- 30 deka chałwy waniliowej
- napar z kawy rozpuszczalnej (mocny 3 lub 4 łyżeczki)
- okrągłe biszkopty, 1 paczka
http://kulinariamj.blogspot.com
Wykonanie:
Budyń ugotować w 3/4 litra mleka, ostudzić.Utrzeć margarynę i dodać po łyżce budyniu. Do masy dodać chałwę pokruszoną i wymieszać. Na biszkopt wyłożyć połowę masy, Biszkopty maczać w naparze i układać na masie. Na biszkopty nałożyć drugą część masy i przykryć drugą połową biszkoptu, wierzch można polać polewą czekoladową lub posmarować lekko kremem i zetrzeć czekoladę.
http://kulinariamj.blogspot.com
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
.......................................................................................................................................................................................................................................