Kawa z ekspresu
Prawidłowe zaparzenie espresso gwarantuje tylko sprzęt dobrej klasy np. ciśnieniowe ekspresy Philips czy Saeco. Technologia „od ziaren do filiżanki” gwarantuje jedyny w swoim rodzaju smak prawdziwego włoskiego espresso i sprawia, że staje się ono dostępne także w Twoim domu. Modele automatyczne mielą i przetwarzają świeże ziarna kawy, co wydobywa doskonały smak wprost do filiżanki. Ciśnieniowy ekspres do kawy pozwala dopasować kawę do swoich osobistych upodobań, a dodatkowo daje możliwość przygotowania nie tylko kawy, lecz także wielu innych napojów. Od klasycznego espresso po kremowe cappuccino i lekkie latte macchiato — możesz za każdym razem delektować się wybornym smakiem. Ekspresy do kawy opinie mają spójne i niezwykle pozytywne. To idealne urządzenie dla osób wręcz kochających pić kawę!
Przepis na Zieloną Niespodziankę
Składniki:
-
Filiżanka espresso
-
Pokruszony lód
-
20 ml syropu miętowego
Sposób przyrządzenia:
Umieść pokruszony lód w niewielkiej szklance, dodaj syrop miętowy i na koniec wlej espresso. Możesz podawać wymieszane do jednolitego koloru, jednak większe wrażenie zrobi, jeżeli zostanie podane z wyraźnie odznaczonymi warstwami.
Przepis na Mamaccino
Składniki:
-
Filiżanka espresso
-
Szczypta cynamonu
-
Szczypta gałki muszkatołowej
-
Spienione mleko
-
Pół szklanki gorącego mleka
Sposób przyrządzenia:
Umieść kakao w filiżance. Dodaj cynamon, gałkę muszkatołową i świeżo zaparzone espresso. Polej mlekiem i nałóż łyżeczką piankę.
Przepis na Baby Latte
Składniki:
-
Szklanka mleka z pianką
-
Pół łyżeczki trzcinowy cukru
-
Łyżeczka posiekanych migdałów
-
10 ml syropu migdałowego
Do szklanki wsyp cukier, posiekane migdały oraz syrop migdałowy i wymieszaj łyżeczką. Ubij mleko i wlej je do szklanki. Ostrożnie pokryj piankę miksturą z syropem migdałowym i uciesz swoje dzieci słodką, bezkofeinową wersją klasycznej kawy z mlekiem.