Większość z nas pragnie szybko i na długo zrzucić wagę ale czy ktoś zastanawiał się jakim kosztem ze strony naszego organizmu to się odbywa. Nie pozwalajmy aby nasz organizm był wycieńczony karkołomną dietą.

Data dodania: 2011-09-19

Wyświetleń: 1721

Przedrukowań: 0

Głosy dodatnie: 0

Głosy ujemne: 0

WIEDZA

0 Ocena

Licencja: Creative Commons

Codzienne żywienie i duża presja konsumpcjonizmu kusi nas smakami doznaniami ale niestety także dużą ilością chemii w żywności i konserwantów przyczyniających się do zmniejszenia metabolizmu i spowolnienia podstawowych funkcji życiowych.

Juz od dziecka żywienie przeważnie zaczyna się od słodkości i tłuszczów w potrawach. Dopiero zupełnie niedawno świadomość co do wyboru żywienia wzrosła. Organizm zużywa najwięcej kalorii na spalenie grama białka w drugiej kolejności węglowodanów (cukrów) i na końcu tłuszczy. To dlatego tak ważne jest dostarczanie ich jak najmniejszej ilości. Tłuszcze dodatkowo działają jak gąbka i chłoną wszystkie toksyny których trudno się pozbyć. Dobrym sposobem jest stosowanie octu jabłkowego ale w małych stężeniach. Pamiętajmy raz utworzone komórki tłuszczowe nie znikną na skutek odchudzania a zmniejszają się to dlatego tak ważne jest utrzymanie otrzymanej wagi w wyniku diety przez około rok i nie objadanie się śmieciowym jedzeniem. Jesteśmy tym co jemy. Polecam (również dla osób z bezglutenem)  opis diety DR DUKANA która oparta jest głównie na spozywaniu białka a tym samym szybkim spaleniu zbędnych centymetrów. W diecie tej spożywa się białkowe produkty do woli spalając kalorie. Proces nie rzutuje od razu spaleniem zbędnych kilogramów i przebiega w etapach ale warto pokusić się o zmianę sposobu żywienia. Raz zdobyte nawyki utrwalą nam się przez długi czas stotowania diety w celu utrwalenia zdobytej figury i będą nieocenionym przez nas walorem codziennego żywienia.

Licencja: Creative Commons
0 Ocena