Najlepsza regulacja brwi powinna być wyrównana u dołu, każdy włosek  należy  wyrywać w kierunku wzrostu włosa. Najlepszy  kształt brwi po prostu nie istnieje, ale powszechnie uważa się  że idealne  brwi muszą posiadać  proporcje 2/3 do 1/3.

Data dodania: 2010-09-03

Wyświetleń: 2543

Przedrukowań: 0

Głosy dodatnie: 0

Głosy ujemne: 0

WIEDZA

0 Ocena

Licencja: Creative Commons

Najlepsza regulacja brwi powinna być wyrównana u dołu, każdy włosek  należy  wyrywać w kierunku wzrostu włosa. Najlepszy  kształt brwi po prostu nie istnieje, ale powszechnie uważa się  że idealne  brwi muszą posiadać  proporcje 2/3 do 1/3.
Aby regulacja brwi przebiegała dobrze, powinno się lewą łapką naciągnąć skórę łuku brwiowego -kciukiem i środkowym palcem, pęsetę trzymamy w prawej koniczynie, pod kątem ostrym do powierzchni skóry depilowanej. Regulację wykonujemy od zewnętrznego do wewnętrznego kąta oka, według kierunku wzrostu włosa. Jeśli ruchy przy depilacji są szybsze i skóra dobrze napięta, tym procedura jest mniej bolesna. W pierwszej kolejności  usuwa się włoski znajdujące się  bliżej gałki ocznej, powoli zbliżając się do łuku brwiowego, nadając mu odpowiedni  urok.

Żeby określić,  gdzie brwi powinny się zaczynać, przyłóż pionowo dwa ołówki (równolegle do siebie) wzdłuż nosa. Jeśli włoski rosną pomiędzy, trzeba je jak najprędzej  usunąć  pęsetą. Musisz  wyrywać włoski w kierunku w którym rosną, a nie na odwrót. W innym wypadku podrażnisz naskórek, w których była cebulka włosowa, co może sprawiać wypryski i przebarwienia skóry lub wrastanie włoska odrastającego.
Gdy brwi są zbyt małe lub myślisz, że są zbyt cienkie, powinieneś dorysować dodatkowe włoski. Używaj do tego mocnej  kredki do makijażu w kolorze odcienia brwi. Zrób nią cienkie, krótkie kreseczki zakryte pomiędzy włoskami lub wydłużające je optycznie. Nigdy nie maluj brwi długimi pociągnięciami.

Jeżeli brwi są za jasne, pomaluj włoski wykorzystując  miękką kredką . Cień do makijażu  z gamy szarości daje najbardziej naturalny widok.

Licencja: Creative Commons
0 Ocena