JUSTIFYKażdy z nas wie jak wyglądapiramida żywieniowa. Już jako dzieci mieliśmy na lekcjach biologii okazję uczyćsię o podstawach zdrowego żywienia. Otóż główną zasadą zdrowej diety jest urozmaicenie.Dzieje się tak, ponieważ nie ma takiego produktu, który mógłby dostarczyć namwszystkie potrzebne składniki w odpowiednich proporcjach. Piramida żywieniowapokazuje, które produkty powinny stanowić podstawę naszego jadłospisu a którychpowinniśmy unikać. Proste zasady urozmaicania, jakie przekazuje nam słynna piramidażywienia dla wielu z nas są kłopotliwe i często nie potrafimy z nich korzystać.Nasza dieta jest raczej jednolita i bardzo monotonna a proporcje produktów przeznas spożywanych skrajnie zachwiane. Przestrzeganie prawidłowej diety izachowywanie odpowiednich proporcji jest trudne, wielu z nas po prostu je to,co lubi a nie to, co jest dobre dla organizmu. Stąd właśnie biorą się przeróżneproblemy związane ze złym odżywianiem takie jak nadwaga, otyłość oraz wieleinnych. Pomimo tego, że produkty skrobiowe stanowią podstawę piramidyżywieniowej to one najczęściej stanowią powód nadmiernej wagi. Dzieje się tak,ponieważ produkty skrobiowe takie jak pieczywo, kasze, ryż, makarony, czy teżziemniaki lub nawet kukurydza stanowią najbogatsze źródło węglowodanówdostarczających nam energii. Spożywane w nadmiarze dostarczają zbyt dużyładunek energetyczny, którego nie jesteśmy w stanie zużyć do normalnych,życiowych czynności i zamiast nam służyć odkłada się na biodrach i brzuchu…Generalnietrendy panujące w polskiej kuchni nie pozwalają na rozsądne dysponowanieproduktami wysokoskrobiowymi. Podstawą naszych śniadań i kolacji jest chleb ito w dużej ilości, dodatkowo najczęściej sięgamy po pieczywo białe, zoczyszczonej mąki pozbawionej część składników odżywczych, znajdujących się tużpod łuską oraz w zarodku i tarczce ziarna. Takie pieczywo jestpozbawione znacznej ilości błonnika pokarmowego niezbędnego w naszej diecie,białe pieczywo trawimy szybciej i przez to krócej trwa uczucie sytości,szybciej robimy się głodni i sięgamy po kolejne porcje. Podstawą obiadów sąziemniaki przebogate w wysokoenergetyczną skrobię. Nasze skrobiolubneprzyzwyczajenia sprawiają, ze mimo nadmiaru kilogramów i chęci podjęcia dietyciężko jest nam zrezygnować z ulubionego chleba, ziemniaków, makaronów lubinnych produktów mącznych stanowiących podstawę i główną treść naszychposiłków. Jest jednak sposób na to, aby wysokoskrobiowe produkty przestałyfigurować jako jeden z najbardziej tuczących składników diety a stały sięzupełnie niegroźnym dla naszej figury elementem menu. Istnieje możliwośćneutralizowania kalorie pochodzących ze skrobi, dzięki czemu możemy bezkarniespożywać wszystkie zakazane podczas diety skrobiowe produkty. Preparat Fabacum– Vitana to neutralizator skrobi. 2 tabletki preparatu neutralizują B2250 kcal/B skrobiowych pochodzącychz pokarmów takich jak: makaron, ziemniaki, kasze, chleb, ryż i kukurydza.
Fabacum
zawiera Fasolaminę 2250,w pełni naturalny ekstrakt z białej fasoli neutralizujący skrobię. 1 g ekstraktu czyli 2 tabletkiFabacum neutralizują Brównowartość 450g spaghetti/B. Fasolomina neutralizując skrobię sprawia, że prawie nieulega ona trawieniu w przewodzie pokarmowym a kalorie z niej pochodzące nie sąwchłaniane. Dzięki temu bez żadnych obaw można jeść wysokoskrobiowe produktynie martwiąc się o kalorie z nich pochodzące. Fabacum zalecany jest osobom,które w sposób naturalny i skuteczny chcą zmniejszyć masę swojegociała. Jeżeli uwielbiasz ziemniaki, makaron chleb itp. a chcesz pozbyć sięzbędnych kilogramów bez skrobiowych wyrzeczeń Fabacum - neutralizatorskrobiowych kalorii jest idealny dla ciebie. /JUSTIFY