Osoby, które żywią się w restauracjach, kupują nieorganiczne produkty lub przetworzoną żywność ze sklepów oraz biorą witaminy i inne suplementy, które nie są wykonane z wysokiej jakości składników, mogą regularnie spożywać genetycznie modyfikowane organizmy (GMO) – nawet bez świadomej wiedzy na ten temat.

Data dodania: 2013-12-29

Wyświetleń: 1690

Przedrukowań: 0

Głosy dodatnie: 0

Głosy ujemne: 0

WIEDZA

0 Ocena

Licencja: Creative Commons

Warto pomyśleć o znalezieniu czasu na regularną detoksykację z tych nienaturalnych trucizn, które mogą rosnąć w siłę wewnątrz ciała oraz powodować zmiany w naszych naturalnych genach. Reakcje na te zmiany mogą doprowadzić do przewlekłych chorób, a nawet śmierci.

Bardzo zalecane jest, aby regularnie oczyszczać organizm i przeprowadzać detoksykację z transgenicznych elementów, które mogą mieć negatywny wpływ na naturalną równowagę flory naszych wnętrzności. Dodatkowo zatruwana przez GMO krew powoduje zaburzenia żołądkowo-jelitowe, a także może wywoływać zaburzenia neurologiczne. Serwis Natural News zaprezentował pięć naturalnych suplementów, które mogą być wykorzystywane do odtrucia organizmu z genetycznie modyfikowanych produktów. Częste ich stosowanie może w efekcie przywrócić naturalne zdrowie i równowagę ciała i umysłu.

Łuski Babki Płesznik

Roślina ta, która rośnie w rejonach Morza Śródziemnego oraz w Etiopii, znana jest z niesamowitych efektów oczyszczania okrężnicy. Jej łuski są najlepszym wyborem jeśli wymagamy płukania jelita oraz przywrócenia zdrowego funkcjonowania przewodu pokarmowego. Od kiedy okazało się, że produkty zawierające GMO zmieniają równowagę bakteryjną w jelitach, łuski Babki Płesznik są potężnym lekarstwem, aby pozbyć się transgenicznych najeźdźców. W następstwie tego oczyszczania korzystne bakterie mogą odzyskać należne im miejsce jako regulatory układu pokarmowego.

Osoby które cierpią na zespół jelita drażliwego (ang. Irritable Bowel Syndrome, w skrócie IBS), zaparcia, biegunki, wrzodziejące zapalenie jelita grubego, niestrawności oraz inne trwałe zaburzenia trawienia mogą odczuć znaczną ulgę przy spożywaniu suplementów zawierających łuski Babki Płesznik. Łuski przyjmowane z dużą ilością wody przekształcają się w podobną do żelatyny masę, która w zasadzie „wyskrobuje” jelita i pozbywa się z układu pokarmowego nagromadzonych niepotrzebnych materiałów – w tym tych transgenicznych.

Siarka organiczna (MSM)

Jeśli chodzi zaś o upewnienie się, że wątroba działa z pełnym wykorzystaniem możliwości detoksykacji, to nie ma prawdopodobnie lepszego składnika odżywczego, który charakteryzowałby się taką siłą jak siarka organiczna, znana również jako metylosulfonylometan (inaczej: metylosiarczan metanu, dimetylosulfon, MSM). Siarka organiczna jest kluczowym komponentem detoksykacji, produkcji energii, dotlenienia komórek oraz wzrostu odporności. Uzyskała wśród ekspertów zdrowia status „niemalże cudownej”, którzy podkreślają iż brak tego istotnego składnika odżywczego „zachęca” toksyny do odkładania się w organizmie.

Siarka organiczna była wykorzystywana do produkcji żywności zanim nastąpiły czasy GMO, petrochemicznych nawozów, pestycydów, herbicydów oraz innych „współczesnych” interwencji w świat rolnictwa. Dzisiaj trudno jest ją spotkać w produktach spożywczych. Uzupełnianie jej ilości w organizmie z kryształów opartych o lignany siarki pomaga w naprawieniu źle funkcjonujących komórek, odzyskaniu odpowiedniego transportu tlenu przez ciało, co natomiast usprawnia cały proces oczyszczania systemu naszego ciała, również z pozostałości po GMO.

Probiotyki

Od momentu kiedy jedzenie oparte na GMO zaczęło zmieniać naturalną równowagę bakteryjną w jelitach, uzupełnienie probiotyków lub jedzenia w nie bogatego jest bardzo istotną kwestią, aby chronić organizm przed szkodliwym działaniem modyfikowanej żywności. Źródłem probiotyków są takie produkty/pokarmy jak surowa kapusta, kefir, kombucza (napój orzeźwiający ze słodzonej herbaty poddanej fermentacji przez tzw. grzybek herbaciany), prawdziwa japońska zupa miso-shiru, jogurty, sfermentowane warzywa czy niebiesko-zielone mikroalgi. W połączeniu z pozostałymi sposobami na oczyszczenie, wspomnianymi w tym artykule, zaopatrywanie organizmu w odpowiednią ilość probiotyków pozwala na utrzymywanie układu pokarmowego wolnego od wszelkich toksyn.

Kora szakłaku amerykańskiego (Rhamnus purshiana)

Szakłak to jeden z najsilniejszych ziół/krzewów, które mają właściwości oczyszczania okrężnicy. Niekiedy mówi się o nim jako „święta kora”, a w Polsce często występuje pod łacińską nazwą Rhamnus purshiana. Roślina ta już w starych kulturach była wykorzystywana do odtruwania, eliminowania toksyn oraz oczyszczania jelit. Szakłak jest bogaty w składnik o nazwie antrachinon, który inicjuje skurcz ścian jelit, co konsekwencji wpływa na poprawienie stopnia ich aktywności.

Kolejne związki z nim zawarte powodują wzmocnienie błony mięśniowej jelita, co jest ważnym aspektem w zdrowym i regularnym wydalaniu odpadów i toksyn. W połączeniu z jego właściwościami przeczyszczającymi powoduje, że jest kolejnym wartym uwagi ziołem, który pomaga chronić jelita nie tylko przed szkodliwym działaniem modyfikowanego genetycznie pożywienia.

Korzeń łopianu

Łopian pajęczynowaty, który rośnie dziko jest środkiem, który w bardzo skuteczny sposób oczyszcza krew. Jest go stosunkowo łatwo zdobyć, a jego bardzo moczopędne działanie daje szansę organizmowi na wydalenie toksyn, do których trudno dotrzeć innymi oczyszczającymi środkami. W efekcie pozbyć się można nie tylko pozostałości po GMO, ale również powiązanych z modyfikowanym jedzeniem pestycydów czy innych środków chemicznych. Korzeń łopianu pomaga w oczyszczaniu ciała z wszelkiego rodzaju pasożytów, nawet metali ciężkich czy pozostałych toksyn. Wykorzystywany jest często w leczeniu przewlekłych chorób zakaźnych jak na przykład boreliozy.

Szczególnie podczas stosowania w połączeniu z innymi odtruwającymi roślinami takimi jak korzeń mniszka, kwiat koniczyny łąkowej, aloes zwyczajny czy pospolity czosnek, korzeń łopianu jest wystarczająco silnym środkiem, aby oczyszczać nie tylko krew, ale również korzystanie wpływać na stan wątroby, skóry oraz przewodu pokarmowego.

Licencja: Creative Commons
0 Ocena