Nowoczesna kuchnia to przede wszystkim profesjonalne urządzenia gastronomiczne. Wyposażenie Gastronomii - każdy liczący się hotel, restauracja, klub musi doceniać zalety dobrych wielofunkcyjnych urządzeń

Data dodania: 2007-04-27

Wyświetleń: 6065

Przedrukowań: 0

Głosy dodatnie: 0

Głosy ujemne: 0

WIEDZA

0 Ocena

Licencja: Creative Commons

Urządzenia w kuchniach hoteli, w restauracjach oraz klubach i innych miejscach wymagających wykonywania wielu czynności związanych z gastronomią, zatrudniania wielu ludzi odpowiedzialnych za masę czynności polegających na koordynowaniu urządzeń gastronomicznych, są często przestarzałe, wymagające dużego nakładu pracy, wiedzy i odpowiedzialności. Można w prosty sposób zastąpić ludzi kilkoma maszynami, uwolnić pracowników od paru męczących obowiązków i zamiast wymagać wiedzy z zakresu 5ciu przestarzałych urządzeń wyposażenie gastronomiczne można nauczyć obsługę jednego porządnego wielofunkcyjnego, nowoczesnego urządzenia.
Oto przykładowe urządzenia dla szefów kuchnni, właścicieli, projektantów gastronomicznych wnętrz i innych niedoinformowanych speców od wyposażenie gastronomicznego:

Dokładne, wydajne, szybkie i wytrzymałe zmywarki to element, od którego zależy w kuchni bardzo wiele. Nikt napewno nie chciałby spotkać się z sytuacją awarii takiego urządzenia, bo ilu potrzeba zmywaczy do umycia chociażby 1100 talerzy w godzinę? Dobra zmywarka porządnej firmy z długoletnim doświadczeniem to podstawa. Bardzo duży wybór zmywarek w naszej ofercie pozwoli na dobranie odpowiedniego modelu do potrzeb. Posiadamy zmywarki tunelowe, kapturowe oraz podblatowe, każda dostosowana do potrzeb klienta. wyposażenie gastronomii Zmywarki są stosowane w obiektach o bardzo dużej ilości miejsc konsumpcyjnych jak i tych mniejszych. Mają różne kształty i rozmiary, różną temperaturę wody zasilającej, różne systemy sterowania, za pomocą których można określić ilość cykli mycia lub np. wybrać opcję zimnego płukania. Posiadamy w ofercie zmywarki do szkła wyposażone w zmiękczacze wody, w najnowocześniejsze techniczne rozwiązania, cyfrowe wyświetlacze i inteligentny system diagnozy błędów.

Trzony indukcyjne Zanussi Professional oparte o magnetyczną indukcję wykorzystują blat ceramiczny o grubości 6 mm. Trzony te pozwalają na bardzo szybkie, bezpieczne gotowanie, bez emisji ciepła do otoczenia. Strefy grzewcze o średnicy 280 mm są uruchamiane tylko w momencie kontaktu ze specjalnym garnkiem przeznaczonym do gotowania w systemie indukcyjnym. Strefa, która nie ma kontaktu z garnkiem pozostaje zimna. Nadstawki indukcyjne są wyposażone w zabezpieczenie przeciwko przegrzaniu. Elektroniczny sterownik pozwala łatwo i precyzyjnie ustawić parametry gotowania w oparciu o 8 stopniową skalę zastosowanej mocy. Urządzenia gastronomiczne dzięki regulatorowi mocy, obsługa posiada pełną kontrolę nad procesem gotowania. Kuchnie indukcyjne są idealne do przygotowywania delikatnych dań takich jak kremy wyposażenie oraz umożliwiają łatwe przemieszczanie garnków.

Gazowe płyty grzewcze Zanussi Professional są wyposażone w duże, żeliwne płyty, które umożliwiają stosowanie garnków o wymiarach 800x700 mm. Płyta o grubośc 300 mm posiada od strony wewnętrznej rowkowania, które wspomagają dystrybucję ciepła na powierzchni płyty. Zróżnicowanie temperatur, 500° C w centrum płyty i 200° C na obrzeżach, pozwala wykonywać w tym samym czasie różne rodzaje obróbki termicznej. Palnik jest sterowany zaworem zabezpieczonym termoparą i świeczką pilotującą. Zapłon piezoelektryczny. Wykonanie ze stali nierdzewnej gwarantującej niezawodność i trwałość.
Licencja: Creative Commons
0 Ocena