Podczas zbliżających się targów Natura Food 2011 w Łodzi będziemy mieli okazję zapoznać się ze zróżnicowaną gamą lokalnych produktów piwnych. W ramach Laboratorium: ŚWIATOWE STANDARDY PIWNE A BROWARY REGIONALNE w sobotę, 15 października 2011 na jeden dzień Łódź stanie się absolutnym centrum lokalnego piwowarstwa w Polsce a to wszystko dzięki obecności w jednym miejscu piw znanych regionalnych browarów:
Niefiltrowane/ Żywe - Browar Amber
Niepasteryzowane / Twierdzowe - Browar Zamkowy
Weizen – Weissbier - Browar Jabłonowo
Piwo miodowe - na miodzie gryczanym - Browar Jabłonowo
Cornelius Miodowy - Browar Cornelius
Piwa smakowe / Fortuna Wiśniowa - Browar Fortuna
Śliwka w Piwie-Browar Kormoran
Koźlak / Bock- Koźlak - Browar Amber
Cornelius Koźlak - Browar Sulimar
Porter - Grand Porter - Browar Amber
Cornelius Poreter - Browar Sulimar
India Pale Ale - Atak Chmielu Browar Kontraktowy Pinta
W cenie udziału w Laboratorium (30 zł.), każdy z zaproszonych gości posmakuje wszystkich prezentowanych typów piwa. Jednocześnie w trakcie ich prezentacji prowadzący przybliży rodowód piw, ich pochodzenie, skład surowcowy, tradycję i charakter.
Można powiedzieć, że spotkanie stanowi swoistą odpowiedź na mocno zarysowany trend rynkowy - zwiastun nadchodzących zmian w piwnej gastronomii dlatego powinno szczególnie zainteresować restauratorów i przedstawicieli branży gastronomicznej w Polsce.
Dodatkowo podczas spotkania uczestnicy Laboratorium będą mieli okazję do zapoznania z ofertą i degustacji wybranych piw regionalnych w ramach spotkania SMAKI PIW REGIONALNYCH. W jednym miejscu swoją ofertę przedstawią browary: Amber, Fortuna, Jabłonowo, Konstancin, Kormoran, Sulimar czy Pinta.
Wyjątkowy charakter wydarzenia jest związany z ograniczeniem ilości kart wstępu. Wszelkich niezbędnych informacji udziela p. Katarzyna Drobińska tel. 42 638 62 85 e-mail: [email protected]