Kawę lub herbatę pijemy na co dzień lub podajemy ją podczas organizowanych przez nas przyjęć zaproszonym gościom.  Jak podać ciepły napój elegancko i gustownie? Jak podać gorący napój aby utrzymał swoją temperaturę i aromat podczas miłego wieczornego spotkania przy świecach lub biesiady w ogrodzie?

Data dodania: 2009-12-13

Wyświetleń: 3429

Przedrukowań: 0

Głosy dodatnie: 0

Głosy ujemne: 0

WIEDZA

0 Ocena

Licencja: Creative Commons

Serwowanie kawy lub herbaty w eleganckich, porcelanowych dzbankach nie wymaga dyskusji. Na rynku jest ogromny wybór szklanych lub porcelanowych dzbanków. Mają przeróżne kształty i wymiary. Każdy może kupić taki dzbanek taki, jaki mu się spodoba. Gorąco polecam dzbanki z podgrzewaczami, bo są uniwersalne. Można w nich podawać napoje na krótkie spotkanie bez korzystania z podgrzewacza. Podgrzewacz można wykorzystać, gdy spotkanie jest długie i zależy nam, aby herbata nie wystygła zbyt szybko. W podgrzewaczach najczęściej stosuje się specjalne świeczki, które są tanie i można je kupić w każdym sklepie gospodarstwa domowego i nie tylko.

Jednak przy wielu okazjach można serwować kawę lub herbatę nie tylko w porcelanowych lub szklanych dzbankach z pogrzewaczami lub bez. Dziś chciałabym polecić wspaniałe dzbanki izolowane lub termosy próżniowe.  Dzbanki izolowane omówmy na przykładzie dzbanka o dźwięcznej nazwie Cosy Manto. COSY MANTO to piękny dzbanek holenderskiej marki Bredemeijer z serii Cosy® Manto. W pełni nowoczesny w kształcie, porcelanowy dzbanek z drugą ścianką ze stali nierdzewnej. Pomiędzy obiema ściankami znajduję się filcowy ocieplacz. Podwójne ścianki i ocieplacz pozwalają utrzymać temperaturę i aromat herbaty odpowiednio długo. Do dzbanka dołączony jest stalowy filtr do zaparzania herbaty. Najczęściej pojemność dzbanka to 1,0 lub 1,5 litr. Dzbanek można nabyć w różnych wersjach: stal polerowana z białym uchwytem lub stal polerowana z czarnym uchwytem.  W ofercie są również dzbanki ze stali satynowej. W naszej ofercie posiadamy dzbanki o rożnych kształtach i pojemnościach.

Inną formą podawania napojów zarówno ciepłych jak i zimnych są termosy próżniowe. Świetnie nadają się do serwowania napojów podczas biesiad w ogrodzie. I znowu zaprezentuję korzyści płynące z korzystania z termosów próżniowych na przykładzie eleganckiego termosu wyprodukowanego przez niemiecką firmę Beem. ELEGANCE, bo tak nazywa się termos próżniowy, który chcę zaprezentować wykonany jest ze stali szlachetnej (18/10), ma podwójne ścianki, które zapewnią odpowiednią temperaturę kawy lub herbaty przez długi czas. Obie ścianki termosu wykonane są z lakierowanej stali nierdzewnej. Zewnętrzna ścianka polakierowana jest najwyższej, jakości farbą akrylową odporną na wysokie temperatury (do 170O). Otwór do nalewana napoju jest zabezpieczony przed owadami za pomocą mechanizmu zamykającego. Konstrukcja zapewniająca minimalny spadek temperatury (ok.1,8°C na godzinę) Chromowany, wygodny uchwyt. Beem daje 2 lata gwarancji. W ofercie mamy termosy w różnych kolorach i pojemnościach.

Licencja: Creative Commons
0 Ocena