Redakcja Sztuka Kulinarna <span class="normal">
		<p>
        Redakcja – centrum zarządzania danego działu (kategorii). Redakcja zatwierdza artykuły, poleca najciekawsze z nich. Nadaje kierunek. Promuje zarówno artykuły jak i ich autorów.</p>
   
                <p>
                Redakcja działu składa się z Opiekuna, Prowadzącego oraz Redaktorów. Osoby wchodzące w skład redakcji nadają kierunek i określają cele oraz standardy w dziale.
                </p>
                <p>
                Celem redakcji jest powstanie sprawnie działającego centrum prasowego zrzeszającego fachowców z danej dziedziny, którzy wykorzystując zasoby serwisu, dzieląc się wiedzą i zarządzając tą wiedzą usprawnią pracę użytkowników, inspirują, ułatwiają dostęp do informacji i praktycznej wiedzy.
                </p>
        	<p>           W zakresie działań redakcji w danym dziale jest między innymi:
                <ul>
         
                    <li>selekcja artykułów, w tym wybieranie i promocja tych najciekawszych, najlepszych (Opiekun); </li>
                    <li>zarządzanie reklamą i promocją (Prowadzący);</li>
                    <li>kontakt z użytkownikami – mailing (Opiekun i Prowadzący);</li>
                    <li>tworzenie wydawnictwa (Redaktor);</li>
                    <li>dysponowanie ewentualną kasą działu (Prowadzący i Redaktor).</li>
                </ul>
			</p></span>


Polecamy artykuły:

Autor: Magda Bryja

Dodano: 03.07.2016

Rodzaj: Artykuł

Pyszny, orzeźwiający cydr to hit lata. Zrób go w domu!
Cydr, czyli alkoholowy napój uzyskany z przefermentowanego soku jabłkowego, zyskał ogromną popularność we Francji, Belgii i na Wyspach Brytyjskich. Od niedawna święci triumfy również w Polsce. Pijemy go przez cały rok, w lecie ciesząc się jego orzeźwiającym smakiem, a w ziemie używając go do przygotowania aromatycznego grzańca.  czytaj więcej ››

Autor: Magda Bryja

Dodano: 14.03.2016

Rodzaj: Artykuł

Domowe winiarstwo – słowa, które musisz znać
Na początku winiarskiej przygody zapewne zastanawiasz się, czego potrzebujesz do przygotowania pierwszego nastawu. Oczywiście sprzętu, ale ten możesz zgromadzić w ciągu jednego popołudnia, zaopatrując się w sklepie dla wytwórców alkoholi. Ale oprócz szklanego gąsiora, drożdży i akcesoriów, musisz zdobyć niezbędną wiedzę.  czytaj więcej ››

Autor: Magda Bryja

Dodano: 09.03.2016

Rodzaj: Artykuł

Drożdże w domowej produkcji wina
Drożdże odgrywają niebagatelną rolę w przemyśle spożywczym. Wypieki i pieczywo przygotowane na drożdżach zajmują stałą pozycję w naszym menu. Jednak gdy złapiemy bakcyla domowego wytwórstwa alkoholi, mikroorganizmy te nabierają dla nas całkiem nowego znaczenia.  czytaj więcej ››

Autor: Weronika Jodłowska

Dodano: 12.01.2016

Rodzaj: Artykuł

Jakie powinno być menu dobrej pizzerii?
Pizzerie to jedne z najchętniej odwiedzanych lokali gastronomicznych. Serwowana tam pizza to danie, które smakuje w zasadzie wszystkim, a do tego nie jest przesadnie drogie i szybko się można nim najeść. Jednak pizza, choć gra pierwsze skrzypce, nie jest jedyną pozycją w menu – klienci oczekują, że w pizzerii będą mogli zamówić także inne potrawy. czytaj więcej ››

Autor: Magda Bryja

Dodano: 17.11.2015

Rodzaj: Artykuł

Czy warto robić domowe wino?
Zdecydowanie tak! Dlaczego? Choćby dlatego, że można. Według polskiego prawa możemy wyprodukować dowolną ilość wina pod warunkiem, że alkohol będzie przeznaczony wyłącznie do użytku własnego. Jednym słowem, wina nie możemy sprzedawać, za to bez przeszkód możemy podejmować się jego produkcji.  czytaj więcej ››

Autor: Ryszard Kawa

Dodano: 22.09.2015

Rodzaj: Artykuł

Sztuka degustacji whisky
Whisky szkocka należy do grupy trunków, które wzbudzają najwięcej kontrowersji. Owe spory nie dotyczą jednak samego alkoholu, a sposobów jego podawania. O sztuce degustacji napisano już niemal wszystko i chciałoby się powiedzieć - ilu smakoszy, tyle teorii. A jak to robią profesjonaliści? czytaj więcej ››

Autor: Kasia Szczodrzyńska

Dodano: 20.06.2015

Rodzaj: Artykuł

Zmiany są dobre
Baśniowy zamek. Królewna czekająca na swojego wybawcę. Książę na białym koniu. Brzmi znajomo? To frazy powtarzane często przez przeciwników romantyzmu. Zastanówmy się jednak, czy kolacje przy świecach i wina włoskie są takie oklepane. Jestem zdania, że nie. czytaj więcej ››

Autor: Weronika Niedbała

Dodano: 10.04.2015

Rodzaj: Artykuł

Zdrowe i niezdrowe strony przekąsek oraz ich rodzaje
Przekąska to porcja żywności zazwyczaj mniejsza niż regularny posiłek spożywana pomiędzy posiłkami. Ma ona różną formę: może być pakowana jak i przetworzona z innych produktów, a także zrobiona ze świeżych składników, które posiadamy w domu. Sami dokonujemy świadomego lub też mniej świadomego wyboru spożywania zdrowych lub niezdrowych przekąsek. czytaj więcej ››

Autor: Milena Zamojska

Dodano: 27.02.2015

Rodzaj: Artykuł

Olej rzepakowy czy oliwa? Co wybrać?
Tłuszcz to niezbędny składnik wielu potraw. Miłośnicy tłustego jedzenia z przekorą mawiają, że to on nadaje smak i aromat potrawom, któremu nigdy nie dorówna jedzenie z parowaru. Dlatego warto zastanowić się, który tłuszcz jest zdrowszy dla naszego organizmu. Uwielbiana w Italii - oliwa z oliwek czy rzepakowy olej? czytaj więcej ››

Autor: Ryszard Kawa

Dodano: 25.02.2015

Rodzaj: Artykuł

Pastwiska i whisky - kuchnia szkocka
Jest kilka rzeczy, które określają niepowtarzalny klimat Szkocji. Deszczowa pogoda, rozległe pastwiska otoczone niezwykle urokliwymi murkami,  odporna i włochata rasa bydła Highland, olbrzymie stada owiec, a przede wszystkim produkt znany i ceniony na całym świecie: whisky, czy też – jak się ją powszechnie określa – szkocka. czytaj więcej ››

Autor: Katarzyna Kupczyk

Dodano: 04.02.2015

Rodzaj: Artykuł

Zupa z dyni – nie tylko na Halloween!
W dawnych czasach wydrążone dynie były stawiane przed domostwami, a ich zadaniem było odganianie złych duchów. Obecnie to element dekoracji i świetna zabawa na Halloween, a także podstawowy składnik pysznych kremowych zup z dyni, które polecamy przygotowywać nie tylko na Halloween. Jakie pomysły na dyniowe zupy warto znać? czytaj więcej ››

Używając tej strony zgadzasz się na wykorzystywanie plików Cookie.Dowiedz się więcej.

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Z dniem 25.05.2018 wprowadziliśmy też w życie rozporządzenia dotyczące ochrony danych osobowych. Więcej informacji w naszej Polityce Prywatności i Regulaminie.

Zamknij