Szukasz odpowiednich maszyn do zakładu przetwórstwa mięsnego? Zastanawiasz się, jakich urządzeń potrzebuje Twoja firma, aby zwiększyć wydajność produkcji? Na rynku można znaleźć różnego rodzaju maszyny masarskie, które znacznie przyspieszają pracę. Jedną z nich jest wilk masarski. Dowiedz się, do czego służy i jakie są jego największe zalety.

Data dodania: 2022-12-03

Wyświetleń: 85

Przedrukowań: 0

Głosy dodatnie: 0

Głosy ujemne: 0

WIEDZA

0 Ocena

Licencja: Copyright - zastrzeżona

Do czego służy wilk masarski?

Co to jest wilk masarski?

Zarówno małe, jak i duże firmy działające w przemyśle spożywczym potrzebują specjalistycznych urządzeń, które umożliwiają produkcję różnego rodzaju wyrobów mięsnych. Każda z maszyn jest ważnym elementem linii produkcyjnej, ale wilk masarski jest absolutną podstawą. Jest on przeznaczony do rozdrabniania wszelkiego rodzaju mięs, ale także innych produktów spożywczych.

Wilki masarskie znacznie zwiększają efektywność zakładu przetwórczego. Są one nieporównywalnie szybsze od zwykłych maszynek ręcznych i mogą zmielić nawet zamrożone produkty. Na rynku dostępne są urządzenia, których wydajność sięga nawet 15 ton produktu na godzinę.

Gdzie wykorzystuje się wilki masarskie?

Łatwo się domyślić, że wilk masarski został stworzony przede wszystkim do użytku w masarniach, rzeźniach i innych zakładach zajmujących się obróbką mięsa. Trzeba jednak zaznaczyć, że tego typu maszyna znajdzie zastosowanie także w innych placówkach gastronomicznych. Wilki masarskie usprawnią działanie stołówek lub firm cateringowych. W zależności od wielkości zakładu można wybrać urządzenie, które będzie idealnie dopasowane do potrzeb.

Jak wybrać najlepszy wilk masarski?

Zakup odpowiednich maszyn masarskich wymaga dużej znajomości branży. Wybierając urządzenia, należy kierować się przede wszystkim jakością wykonania. Wykorzystanie solidnych, odpornych na działanie szkodliwych czynników materiałów gwarantuje długą żywotność. Wilki masarskie najlepszych producentów przystosowane są do nieprzerwanej pracy. Dlatego warto zainwestować w maszyny z najwyższej półki. Ich cena może być nieco wyższa, ale można mieć pewność, że wydane pieniądze szybko się zwrócą.

Jakie są najważniejsze cechy wilków masarskich?

Szybki rozwój technologii sprawia, że wyposażenie zakładów przemysłu spożywczego musi być coraz bardziej zaawansowane. Bez nowoczesnych urządzeń ciężko jest nadążyć za konkurencją. Dlatego wybierając wilk masarski, trzeba zwrócić uwagę na takie elementy jak:

  • moc silnika,
  • systemy zabezpieczające,
  • nowoczesne ostrza,
  • wymienne części.

Bardzo ważne są też materiały wykorzystane do konstrukcji urządzenia. Do najczęściej wykorzystywanych należą przede wszystkim stal nierdzewna i kwasoodporna. Użycie tych tworzyw gwarantuje solidność maszyny i bezpieczeństwo pracowników. Warto też zaznaczyć, że wysokiej jakości materiały są łatwe w konserwacji i czyszczeniu.

Gdzie kupić wilk masarski?

Urządzenia z najwyższej półki dostarczane są przez producentów, którzy działają na rynku od wielu lat. Przy zakupie warto więc kierować się doświadczeniem oraz opiniami z różnych źródeł. W ten sposób można znaleźć wilki masarskie sprawdzonej marki.

Dobrą alternatywą są używane maszyny. Bez problemu można znaleźć firmy, które zajmują się serwisowaniem i sprzedażą urządzeń z drugiej ręki. BMG Trade oferuje wilki masarskie najwyższej jakości. Wyspecjalizowani pracownicy z pewnością pomogą dobrać sprzęt idealnie dopasowany do specyfiki zakładu. Zajmą się też transportem oraz montażem maszyny w linii produkcyjnej. Warto więc rozważyć tę opcję.

Licencja: Copyright - zastrzeżona
0 Ocena