Częste głodówki nie tylko niekorzystnie wpływają na nasz organizm, ale przede wszystkim powodują frustrację.
Na szczęście powstała dieta, którą z powodzeniem mogą stosować wszystkie kobiety i mężczyźni, a szczególnie Ci, którzy są puszyści.
Ta dieta nazywa się DIETA NIEŁĄCZENIA (niektórzy określają ją jako dieta rozdzielna)
Dlaczego jest ona taka wyjątkowa?
Dlatego, że nie wymaga ona od nas ograniczania się do niejedzenia, lecz do właściwego jedzenia, które polega na tym, że nie łączy się pewnych produktów spożywczych. Możesz jeść pięć zdrowych, smacznych i dostarczających energii posiłków, a jednak po kilku dniach Twoja waga będzie spadać.
Jak to możliwe?
To oczywiste!!! Wystarczy przypomnieć sobie jedną z pierwszych lekcji chemii: CUKIER WIĄŻE TŁUSZCZE !!!!
Aby temu zapobiec powinniśmy unikać łączenia produktów z grupy BIAŁKOWEJ i WĘGLOWODANOWEJ (szczegóły poniżej), a tylko produkty NEUTRALNE mogą być z nimi skorelowane.
A oprócz tego, aby proponowana dieta dla puszystych była maksymalnie skuteczna dania główne obowiązkowo muszą zawierać produkty spożywcze, które w naturalny sposób spalają tłuszcz, czyli produkty zawierające witaminę C, magnez, wapń, karnityna, żelazo, jod, chrom.
PRODUKTY SPOŻYWCZE NEUTRALNE warzywa, serki o bogatej zawartości tłuszczu, nabiał, śmietany
PRODUKTY SPOŻYWCZE BIAŁKOWE parzone lub gotowane mięsa i ryby
PRODUKTY SPOŻYWCZE WĘGLOWODANOWE banany, chleby chrupki, kasze, makarony
JAK PODZIELIĆ POSIŁKI, BY ZMIEŚCIĆ SIĘ W 1000 KCAL W CIĄGU DNIA?
Pierwsze śniadanie (250 kcal)
Drugie śniadanie (75 kcal)
Obiad (300 kcal)
Deser lub podwieczorek (75kcal)
Kolacja (300 kcal)
W wyniku tego podziału na dania jest gwarantem, że nie poczujesz głodu, a oraz wprowadzisz decydującą o chudnięciu liczbę kcal.
PODSUMOWANIE
Zatem jeżeli chcemy wprowadzić w życie dietę niełączenia musi ona opierać się na 3 podstawowych regułach. Oto one:
PODZIEL POSIŁKI TAK, ABY DZIENNA ILOŚĆ KALORII NIE PRZEKROCZYŁA 1000 kcal
NIGDY NIE ŁĄCZ W JEDNYM POSIŁKU PRODUKTÓW Z GRUPY BIAŁKOWEJ (B) I WĘGLOWODANOWEJ (W)
JEDZENIE ZASADNICZE (czy obiad czy kolacja) POWINIEN MIEĆ W SOBIE PRODUKT NAZYWANY NP. NATURALNY SPALACZ MASY