Automaty z jedzeniem to nie tylko puste maszyny wydające przetworzoną żywność. To symbioza technologii, zdrowego żywienia i wygody, która zmienia sposób, w jaki podejmujemy decyzje żywieniowe i dostarczamy posiłki.
- Automat z jedzeniem
- Automaty z gotowymi daniami, ale nie tylko
Automat z jedzeniem
Automaty z jedzeniem zawierają różnorodne produkty żywnościowe i napoje, które są dostępne dla klientów w sposób zautomatyzowany. Zakres dostępnych produktów może być różny w zależności od:
- automatu,
- jego lokalizacji,
- a także preferencji dostawcy.
Co jednak najczęściej możemy znaleźć w automatach z jedzeniem?
Przede wszystkim napoje. Maszyny wypełnione są napojami gazowanymi, ale także gorące kawy czy herbaty, oraz napojami niegazowanymi, jak soki czy izotoniki.
Przekąski to kolejny popularny element wyposażenia automatów. Pośród przekąsek znajdziemy między innymi chipsy, słodyczy w postaci ciastek, czekolad czy batoników, a także nierzadko orzechy czy suszone owoce.
Nie samymi przekąskami człowiek żyje. Automaty z jedzeniem często są wypełnione gotowymi daniami. Kanapki, dania obiadowe instant czy makarony instant.
Klienci często domagają się także gotowych posiłków, dlatego między innymi uczelnie wyższe decydują się na uzupełnienie automatów gotowymi daniami obiadowymi, jak np. spaghetti czy lasagne, ale również wszelkiego rodzaju sałatki czy sushi.
Automaty z gotowymi daniami, ale nie tylko
Automaty vendingowe oprócz sprzedaży przekąsek, wypełnione są nierzadko zdrową żywnością. Mogą to być między innymi:
- zdrowe napoje - woda mineralna, napoje bez cukru, napoje mleczne rośline,
- świeże owoce - banany, jabłka, sałatki owocowe,
- gotowe sałatki,
- niskokaloryczne przekąski - orzechy, chrupki,
- wegańskie i wegetariańskie produkty,
- owsianki,
- produkty bogate w błonnik.
Automat z jedzeniem to doskonałe rozwiązanie. Zapewnia pracownikom łatwy dostęp do posiłków i przekąsek przez cały dzień, niezależnie od godziny otwarcia kantyny lub pobliskich restauracji. To szczególnie ważne w przypadku firm działających w systemie zmianowym lub o nieregularnych godzinach pracy. Umożliwiają one szybkie zakupy, co pozwala pracownikom zaoszczędzić czas, który inaczej musieliby poświęcić na dojście do restauracji czy przygotowanie posiłku w domu. Dlatego nie zwlekaj!