Redakcja Sztuka Kulinarna <span class="normal">
		<p>
        Redakcja – centrum zarządzania danego działu (kategorii). Redakcja zatwierdza artykuły, poleca najciekawsze z nich. Nadaje kierunek. Promuje zarówno artykuły jak i ich autorów.</p>
   
                <p>
                Redakcja działu składa się z Opiekuna, Prowadzącego oraz Redaktorów. Osoby wchodzące w skład redakcji nadają kierunek i określają cele oraz standardy w dziale.
                </p>
                <p>
                Celem redakcji jest powstanie sprawnie działającego centrum prasowego zrzeszającego fachowców z danej dziedziny, którzy wykorzystując zasoby serwisu, dzieląc się wiedzą i zarządzając tą wiedzą usprawnią pracę użytkowników, inspirują, ułatwiają dostęp do informacji i praktycznej wiedzy.
                </p>
        	<p>           W zakresie działań redakcji w danym dziale jest między innymi:
                <ul>
         
                    <li>selekcja artykułów, w tym wybieranie i promocja tych najciekawszych, najlepszych (Opiekun); </li>
                    <li>zarządzanie reklamą i promocją (Prowadzący);</li>
                    <li>kontakt z użytkownikami – mailing (Opiekun i Prowadzący);</li>
                    <li>tworzenie wydawnictwa (Redaktor);</li>
                    <li>dysponowanie ewentualną kasą działu (Prowadzący i Redaktor).</li>
                </ul>
			</p></span>


Polecamy artykuły:

Autor: 

Dodano: 03.07.2016

Rodzaj: Artykuł

Pyszny, orzeźwiający cydr to hit lata. Zrób go w domu!
Cydr, czyli alkoholowy napój uzyskany z przefermentowanego soku jabłkowego, zyskał ogromną popularność we Francji, Belgii i na Wyspach Brytyjskich. Od niedawna święci triumfy również w Polsce. Pijemy go przez cały rok, w lecie ciesząc się jego orzeźwiającym smakiem, a w ziemie używając go do przygotowania aromatycznego grzańca.  czytaj więcej ››

Autor: 

Dodano: 14.03.2016

Rodzaj: Artykuł

Domowe winiarstwo – słowa, które musisz znać
Na początku winiarskiej przygody zapewne zastanawiasz się, czego potrzebujesz do przygotowania pierwszego nastawu. Oczywiście sprzętu, ale ten możesz zgromadzić w ciągu jednego popołudnia, zaopatrując się w sklepie dla wytwórców alkoholi. Ale oprócz szklanego gąsiora, drożdży i akcesoriów, musisz zdobyć niezbędną wiedzę.  czytaj więcej ››

Autor: 

Dodano: 09.03.2016

Rodzaj: Artykuł

Drożdże w domowej produkcji wina
Drożdże odgrywają niebagatelną rolę w przemyśle spożywczym. Wypieki i pieczywo przygotowane na drożdżach zajmują stałą pozycję w naszym menu. Jednak gdy złapiemy bakcyla domowego wytwórstwa alkoholi, mikroorganizmy te nabierają dla nas całkiem nowego znaczenia.  czytaj więcej ››

Autor: 

Dodano: 17.11.2015

Rodzaj: Artykuł

Czy warto robić domowe wino?
Zdecydowanie tak! Dlaczego? Choćby dlatego, że można. Według polskiego prawa możemy wyprodukować dowolną ilość wina pod warunkiem, że alkohol będzie przeznaczony wyłącznie do użytku własnego. Jednym słowem, wina nie możemy sprzedawać, za to bez przeszkód możemy podejmować się jego produkcji.  czytaj więcej ››

Autor: 

Dodano: 22.09.2015

Rodzaj: Artykuł

Sztuka degustacji whisky
Whisky szkocka należy do grupy trunków, które wzbudzają najwięcej kontrowersji. Owe spory nie dotyczą jednak samego alkoholu, a sposobów jego podawania. O sztuce degustacji napisano już niemal wszystko i chciałoby się powiedzieć - ilu smakoszy, tyle teorii. A jak to robią profesjonaliści? czytaj więcej ››

Autor: 

Dodano: 20.06.2015

Rodzaj: Artykuł

Zmiany są dobre
Baśniowy zamek. Królewna czekająca na swojego wybawcę. Książę na białym koniu. Brzmi znajomo? To frazy powtarzane często przez przeciwników romantyzmu. Zastanówmy się jednak, czy kolacje przy świecach i wina włoskie są takie oklepane. Jestem zdania, że nie. czytaj więcej ››

Autor: 

Dodano: 14.01.2015

Rodzaj: Artykuł

Mocne alkohole Wysp Brytyjskich
Mieszkańcy Wysp Brytyjskich – zarówno Anglicy, jak Szkoci czy Irlandczycy - kochają mocne trunki, są ich koneserami. Brytyjski alkohol wrósł w kulturę tego kraju i stał się jej nierozerwalnym elementem. Tak, jak z Polską kojarzy się wódka, tak Wyspy Brytyjskie kojarzą się z ginem i whisky. czytaj więcej ››

Autor: 

Dodano: 21.12.2010

Rodzaj: Artykuł

Jak wybrać i kupić właściwe wino?
Stojąc w hipermarkecie, supermarkecie, sklepiku osiedlowym przed regałami uginającymi się pod ciężarem dziesiątków butelek z winem wybór tego właściwego zazwyczaj nie jest prosty. Wystarczy jednak przestrzegać paru wskazówek, aby trafnie wybrać i kupić wino, z którego będziemy zadowoleni. czytaj więcej ››

Używając tej strony zgadzasz się na wykorzystywanie plików Cookie.Dowiedz się więcej.

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Z dniem 25.05.2018 wprowadziliśmy też w życie rozporządzenia dotyczące ochrony danych osobowych. Więcej informacji w naszej Polityce Prywatności i Regulaminie.

Zamknij