0
głosów
- +

Sposoby na zakwaszenie organizmu

Autor:

Aktualizacja: 31.12.2016


Kategoria: Zdrowie / Zdrowe Życie


Artykuł
  • 0 głosów dodatnich
  • 0 głosów ujemnych
  • 236 razy czytane
  • 2 przedrukowany
  • 0 Polemik/Poparć <span class="normal">Odpowiadanie na artykuł</span>
  • Licencja: CC <span class="normal">Zezwala się na kopiowanie, dystrybucję, wyświetlanie i użytkowanie dzieła i wszelkich jego pochodnych pod warunkiem umieszczenia informacji o tw&oacute;rcy.</span>
Dostęp bezpłatny <span class="normal">Dostęp do treści jest bezpłatny.<br/> Inne pola eksploatacji mogą być zastrzeżone sprawdź <b>licencję</b>, żeby dowiedzieć się więcej</span>
 

Napewno słyszeliście nie raz o zakwaszeniu organizmu, o negatywnych skutkach zakwaszenia na organizm. A czy wiecie czym jest zakwaszenie organizmu?


Napewno słyszeliście nie raz o zakwaszeniu organizmu, o negatywnych skutkach zakwaszenia na organizm. A czy wiecie czym jest zakwaszenie organizmu?

Otóż wszystko bierze się z niewłaściwego trybu życia, niezdrowego jedzenia, życia w stresie. Obecnie życie to wielka gonitwa...gonitwa za marzeniami, gonitwa za osiagnięciem zamierzonego celu. Ale zwolnij....zobacz jakie znaki daje Ci własny organizm.

Wracając do tematu chce poruszyć przyczyny i skutki jakie dotykają nas z zakwaszenia naszego organizmu. Główną przyczyną dolegliwości zakwaszenia organizmu jest najczęściej niezdrowe, kwasowe odżywianie. Brak odpowiedniej równowagi kwasowo-zasadowej może doprowadzić do licznych, poważnych schorzeń Naszego organizmu. Produkty, które przyczyniają się do zakwaszenia organizmu - najczęściej spożywane to:

  • tłuste mięsa,
  • fast food,
  • słodycze,
  • alkohol i  wszelkajiego rodzaju napoje gazowane.

Wszystkie te produkty przyczyniają się w szybkim zakwaszeniu organizmu, ponieważ w wyniku procesów układu trawiennego wytwarza się nadwyżka związków kwasowych. Aby nie dopuścić do zakwaszenia Naszego organizmu dietetycy polecają, aby w swojej codziennej diecie używać takich produktów, jak: makaron, płatki owsiane, ryż, kasza jęczmienna. Ponadto, aby uniknąć zakwaszenia organizmu warto stosować wodę alkalizowaną o bardzo niskim stężeniu kwasów. Liczne badania naukowe potwierdzają, że woda alkalizowana ma właściwości lecznicze i może być skutecznym środkiem w walce z zakwaszeniem organizmu.

Kolejnym ważnym czynnikiem z którym się spotykamy bardzo często to brak wody, a także witamin w organizmie które powodują zakwaszenie i utratę harmonii w gospodarce układu pokarmowego.

A wiesz jakie są objawy zakwaszenia organizmu?

Oto kilka z ważniejszych:

  • Często nawracające bóle i zawroty głowy
  • Częste infekcje bakteryjne i wirusowe
  • Nietsrawność
  • Nieprzyjemny zapach ciała
  • Zaburzenia hormonalne
  • Osłabienie fizyczne
  • Nudnośći
  • Ciemne kręgi pod oczami
  • Zmora więskzości kobiet - cellulitis

...a takze grzybice skóry
Czy któraś z wymienionych powyżej pozycji dotyka i Ciebie? Reaguj zanim będzie za późno. Zadbaj o siebie i swoje ciało od wewnatrz.

 

Zapraszam również do poczytania na stronę http://www.sciezkidozdrowia.pl


Podobał Ci się artykuł?
0
głosów
- +

Brak polemik/poparć



Podobne artykuły:


KOMENTARZE


System komentarzy dostarcza Disqus

Używając tej strony zgadzasz się na wykorzystywanie plików Cookie.Dowiedz się więcej.

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.

Zamknij