Czy sprzęty AGD mogą pomóc w gubieniu zbędnych kilogramów? Tak! Sprawdź, jak dzięki wspomnianym artykułom, zwiększyć efektywność prowadzonej diety.

Data dodania: 2015-11-24

Wyświetleń: 1107

Przedrukowań: 0

Głosy dodatnie: 0

Głosy ujemne: 0

WIEDZA

0 Ocena

Licencja: Creative Commons

Sprzęty AGD, które pomogą w odchudzaniu

Czy zdajesz sobie sprawę z tego, że używane na co dzień sprzęty AGD, mogą okazać twoimi sprzymierzeńcami w walce ze zbędnymi kilogramami? Wbrew pozorom zdecydowana większość sprzętów kuchennych może w widoczny sposób wpłynąć na efekty przeprowadzanej diety. Co istotne to fakt, że nie są to urządzenia ani drogie, ani też trudne w obsłudze. Na dodatek spora część z nich z pewnością znajduje się obecnie w... twojej kuchni.

Waga kuchenna

Nieoceniona zarówno przy pieczeniu ciast, jak i... odchudzaniu. Przykładowo; chcesz przyrządzić na obiad porcję, składającą się z 200 g kurczaka.  No tak, ale ile to jest 200 g? Mając wagę kuchenną takie problemy po prostu cię nie dotyczą. Oczywiście ważenie składników potraw umożliwia jednocześnie kontrolę ilości pochłanianych kalorii.

Patelnia teflonowa

Patelnia teflonowa pozwala na przygotowywanie dań bez dodatku nawet najmniejszej ilości tłuszczu. To ogromne udogodnienie dla osób będących na diecie, zwłaszcza, że przecież 1 łyżka oleju roślinnego zawiera w swoim składzie aż 75 kalorii!

Blender

Blender to absolutnie nieoceniony typ sprzętu AGD, który umożliwia przygotowanie całej masy smacznych i zarazem niskokalorycznych potraw. Można nawet stwierdzić, że to rodzaj urządzenia, które pozwala na przygotowanie obiadu czy śniadania w ciągu zaledwie kilku minut.  Zupa warzywna? Wystarczy umieścić bulion z warzyw w pojemniku blendera, dodać ugotowane kawałki wspomnianych warzyw i przyprawy. Całość zmiksować i danie gotowe. Szybkie śniadanie? Żaden problem. Umieść w pojemniku blendera jogurt naturalny, dodaj banana, kilka jagód, łyżkę miodu i zmiksuj. Pożywne smoothie jest już gotowe.

Sokowirówka

Po co sportowcom sokowirówka? Nie każdy z nas lubi owoce czy też warzywa w postaci surowej. Niestety, gotowanie takowych sprawia, że tracą one cenne witaminy i minerały, ponieważ – wraz z sokami – trafiają do wody, w której są gotowane. Tymczasem ćwicząc tracimy wspomniane, cenne dla organizmu składniki, które wydalane są wraz z potem. Aby uzupełnić ich poziom warto więc regularnie sięgać po szklankę samodzielnie przygotowanego owocowego czy też warzywnego soku.

Licencja: Creative Commons
0 Ocena