0
głosów
- +

Potrawy wegańskie cz.1

Autor:

Aktualizacja: 13.03.2007


Kategoria: Sztuka Kulinarna / Wegetariańskie


Artykuł
  • 0 głosów dodatnich
  • 0 głosów ujemnych
  • 8505 razy czytane
  • 12 przedrukowany
  • 0 Polemik/Poparć <span class="normal">Odpowiadanie na artykuł</span>
  • Licencja: CC <span class="normal">Zezwala się na kopiowanie, dystrybucję, wyświetlanie i użytkowanie dzieła i wszelkich jego pochodnych pod warunkiem umieszczenia informacji o tw&oacute;rcy.</span>
Dostęp bezpłatny <span class="normal">Dostęp do treści jest bezpłatny.<br/> Inne pola eksploatacji mogą być zastrzeżone sprawdź <b>licencję</b>, żeby dowiedzieć się więcej</span>
 

Kilka przepisów na dobre i proste potrawy wegańskie. Przepisy można oczywiście modyfikować wedle własnych upodobań :)


Kotlety z jęczmienia

Składniki: kasza jęczmienna - 100 gr | 1 cebula  | 2-3 ząbki czosnku | 10-15 dag orzechów włoskich | 1 marchew | 1-2 łyżki bułki tartej | mleko sojowe| majeranek | bazylia | oregano | sól | pieprz

Sposób przygotowania:

Ugotowany jęczmień zmiksować z podsmażoną cebulą, czosnkiem. Dodać zmielone orzechy, przetartą marchew, zioła, przyprawy, bułkę tartą, mleko sojowe. Wymieszać wszystko, uformować kotlety. Piec w piekarniku lub smażyć.

Kotlety z soi

Składniki: paczka kostki sojowej | 1 cebula |  2-3 ząbki czosnku | bułka grahamka |  majeranek | lubczyk po 1 łyżce mąki ziemniaczanej i razowej

Sposób przygotowania:

Soje zalać goraca wodą, moczyc 15 minut, odcedzić, przepuścić przez maszynkę, wraz z cebulą, czosnkiem, bułką grahamką namoczoną w gorącej wodzie. Dodać zioła, sól, mąkę ziemniaczaną i razową, uformować kotlety i upiec.

Kotletyz czerwonej fasoli

Składniki: puszka czerwonej fasoli | 1 cebula |  4-5 łyżek płatków owsianych | majeranek | sól |  pieprz do smaku | 2-3 łyżki wody

Sposób przygotowania:

Fasolę przekręcić przez maszynkę, dodać wodę, płatki owsiane, uduszoną cebulę, majeranek oraz przyprawy. Upiec na złoty kolor.

Kotlety z płatków owsianych

Składniki: 50 dag płatków owsianych |  szklanka gorącej wody |  1 cebula |  1 łyżka oleju |  majeranek | bazylia | oregano

Sposób przygotowania:

Cebulę udusić na oleju, dodać płatki owsiane do wrzącej wody i odstawić na 10 minut. Do płatków dodac uduszona cebulę oraz zioła. Uformować kotlety i piec na zloty kolor.

Smacznego ! :)                                                                                                                                                                                   

Lista Tagów: zdrowie

Podobał Ci się artykuł?
0
głosów
- +

Brak polemik/poparć



Podobne artykuły:


KOMENTARZE


Używając tej strony zgadzasz się na wykorzystywanie plików Cookie.
Dowiedz się więcej.

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Z dniem 25.05.2018 wprowadziliśmy też w życie rozporządzenia dotyczące ochrony danych osobowych. Więcej informacji w naszej Polityce Prywatności i Regulaminie.

Zamknij