Bardzo pyszne placuszki z piersi kurczaka ozdobią stół na imprezę urodzinową bądź inną okazję.                                                 

Data dodania: 2012-03-09

Wyświetleń: 1798

Przedrukowań: 0

Głosy dodatnie: 1

Głosy ujemne: 0

WIEDZA

1 Ocena

Licencja: Creative Commons

Drób dostarcza wysokowartościowego surowca dla produkcji gastronomicznej, Mięso drobiu w porównaniu z mięsem zwierząt rzeźnych, odznacza się lepszymi właściwościami smakowo-zapachowymi i dietetycznymi.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Składniki:

- 40 dag piersi z kurczaka

- 4 małe cebule

- 3 łyżki mąki ziemniaczanej

- 4 łyżki oleju

- 1 łyżka maggi

- pół łyżeczki pieprzu

- 1 łyżeczka papryki słodkiej

- 1 łyżeczka przyprawy do grilla

- 1 łyżeczka soli

- 1 łyżeczka jarzynki

- 2 jajka                                                                                                                                                                                                    

Przygotowanie:

Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę. Cebule pokroić w małą kosteczkę. Połączyć wszystkie przyprawy z olejem mięsem i cebulką. Zostawić na 24 h w lodówce. Na drugi dzięń dodać żółtka, mąkę i wymieszać . Upić pianę z białek i delikatnie połączyć z mięskiem. Uformować placki i od razu smażyć na gorącym oleju.

Licencja: Creative Commons
1 Ocena