głosów
- +

List otwarty do organizatora Loterii "Czy zostałeś dziś milionerem" na zlecenie ERA

Autor:

Aktualizacja: 07.01.2011

Kategoria: Gospodarka / Prawo

Artykuł
  • 1 głosów dodatnich
  • 0 głosów ujemnych
  • 2259 razy czytane
  • 0 przedrukowany
  • 0 Polemik/Poparć <span class="normal">Odpowiadanie na artykuł</span>
  • Licencja: CC <span class="normal">Zezwala się na kopiowanie, dystrybucję, wyświetlanie i użytkowanie dzieła i wszelkich jego pochodnych pod warunkiem umieszczenia informacji o tw&oacute;rcy.</span>
Dostęp bezpłatny <span class="normal">Dostęp do treści jest bezpłatny.<br/> Inne pola eksploatacji mogą być zastrzeżone sprawdź <b>licencję</b>, żeby dowiedzieć się więcej</span>

Czy Polska Telefonia Cyfrowa Sp. z o.o wie o problemach jakie wywołuje wśród waszych abonentów sposób prowadzenia dla was loterii "Czy stałeś się dziś Milionerem?"przez Mobileformats Sp.zo.o.?

Hubert Osiński
red. naczelny pozywamy-zbiorowo.pl
Do:
Zarząd Polska Telefonia Cyfrowa Sp. z o.o

Do Wiadomości:
1. MOBILEFORMATS SP Z O O
2. Inernauci (różne serwisy www - pytanie w formie listu otwartego)

pozywamy-zbiorowo.pl zostało zarejestrowane w dn. 2010.11.18 i wpisane do sądowego rejestru dzienników i czasopism w: Sąd Okręgowy w Warszawie VII Wydział Cywilny Rejestrowy pod pozycją: PR 17024

Owszem, w sensie prawnym podmiotem odpowiedzialnym za loterię jest w/w Mobileformats, jednak ona działa na wasze zlecenie i na waszą korzyść, wykorzystując do tej akcji wasz wizerunek a zarazem prestiż jakim jest marka "ERA".

Na portalu: pozywamy-zbiorowo.pl gromadzi się grupa ludzi zamierzająca wytoczyć proces zbiorowy przeciwko Mobileformats Sp.zo.o. właśnie z powodu angażowania do tej loterii osoby poprzez wysłanie IM sms-a, która to akcja jest sama w sobie rozumiana przez Mobileformats jako wzięcie udziału w tej loterii odbiorcy tej nie zamawianej wiadomości tekstowej. Zaznaczam, że te osoby nie zamawiały ani nie wysyłały sms-ów, które dopiero można by uznać jako wyrażenie woli przystąpienia do loterii.

W związku z tym czy Polska Telefonia Cyfrowa Sp. z o.o zamierza podjąć jakieś działania mające na celu  spowodować aby Mobileformats Sp.zo.o. , z którą współpracujecie przy organizacji loterii “Czy stałeś się dziś Milionerem?” - przestała stosować te "złe praktyki".Poszkodowani abonenci takie działanie, w takiej formie określają jako próbę wyłudzenia korzyści materialnych.

Proszę o ustosunkowanie się do tych kwestii.

Hubert Osiński,

Podobał Ci się artykuł?