Dieta Cambridge stanowi istotny przełom w leczeniu otyłości oraz podstawę do utrzymania odpowiedniej wagi ciała w dłuższym okresie, a także do właściwego odżywiania się.

Data dodania: 2010-08-10

Wyświetleń: 2120

Przedrukowań: 0

Głosy dodatnie: 0

Głosy ujemne: 0

WIEDZA

0 Ocena

Licencja: Creative Commons

Dieta Cambridge została opracowana i przetestowana klinicznie w 1970 roku przez naukowców z Cambridge w Wielkiej Brytanii jako pierwsza w świeci dieta bardzo niskokaloryczna. Obecnie diety niskokaloryczne zostały uznane jako efektywne metody odchudzania szczególnie w tych przypadkach, w których inne diety i metody tradycyjne nie odnosiły skutków.

Dieta ta opiera się na posiłkach, których łączna dzienna kaloryczność wynosi 400 dla kobiet oraz 500 dla mężczyzn.

Przyjęcie jakiegokolwiek posiłku, nawet niewielkiej ilości węglowodanów, zatrzymuje proces ketozy, wzmaga uczucie głodu, powoduje zatrzymanie wody w organizmie i obniża tempo utraty wagi ciała.

Stosowanie diety Cambridge jako jedynego źródła odżywiania się jest przebadaną naukowo metodą szybkiej utraty wagi ciała.

Dieta Cambridge może być zastosowana nawet dla osób z niewielką nadwagą.

Stosując Dietę Cambridge kobiety tracą na wadze od 1 do 2,5 kg, a mężczyźni od 1 do 3,5 kg tygodniowo, nawet w przypadku kiedy inne rodzaje diet okazywały się zawodne.

Poziom cholesterolu w surowicy krwi ulega obniżeniu o około 20%.

Dieta ta uznana została za bezpieczną dla wszystkich tych, którzy cieszą się dobrym zdrowiem.

W skład posiłków w trakcie diety Cambridge wchodzą gotowe posiłki, które można kupić przez Internet. Są to napoje, zupy w proszku oraz batony.

Podsumowując, dieta Cambridge jest dość kosztowna, jednakże bardzo skuteczna.

Licencja: Creative Commons
0 Ocena