Bardzo ważnym elementem każdego wesela jest odpowiednie przygotowanie cateringu. Już standardem stało się kompleksowe zamawianie usług cateringowych, do lamusa zaś przeszło gotowanie przez mamusie, babcie i ciotki. Trudno powiedzieć czy to dobrze czy źle.

Data dodania: 2010-07-14

Wyświetleń: 1763

Przedrukowań: 0

Głosy dodatnie: 0

Głosy ujemne: 0

WIEDZA

0 Ocena

Licencja: Creative Commons

Takie domowe przygotowanie posiłków miało swoje niewątpliwe zalety. Przede wszystkim potrawy były domowe, mieliśmy pewność że były świeże. Jednocześnie jednak przygotowanie cateringu na wesele wiązało się z wieloma stresami, często nieporozumieniami w gronie rodziny. Kiedy przypominam sobie wesele w swojej rodzinie jakiś czas temu, w którym pomagałam w przygotowaniu posiłków, na myśl przychodzi mi gwar, niepokój i walka z czasem. Jednak co ciekawe, wspólne przygotowywanie cateringu, pozwoliło na zacieśnienie więzów dwóch rodzin, które miały się połączyć poprzez nadchodzący ślub. Inne skojarzenia z czasem przygotowań to śmiech i naprawdę dobra zabawa!

 

Jednak oczywiście o wiele bardziej wygodnym rozwiązaniem jest zamówienie cateringu w firmie zajmującej się tym profesjonalnie. Ważne jest to, że potraw możemy wypróbować wcześniej, przed złożeniem zamówienia. Firmy cateringowe mają doświadczanie i wiedzą, jakie porcje przygotować dla naszych gości.

 

Firma cateringowa jest zatem wyjściem nie tylko komfortowym (bo możemy zaoszczędzić dużo stresu i czasu), ale również takim, które jest jakby wyjściem idealnym pod tym względem, że korzystamy i my i nasi goście- którzy mają szansę na wypróbowanie nowych potraw i sposób podania dań weselnych jest często bardzo apetyczny.

Licencja: Creative Commons
0 Ocena