0
głosów
- +

Wyposażenie kuchni lokalu gastronomicznego

Autor:

Aktualizacja: 17.01.2010


Kategoria: Gospodarka / Przemysł


Artykuł
  • 0 głosów dodatnich
  • 0 głosów ujemnych
  • 2564 razy czytane
  • 4 przedrukowany
  • 0 Polemik/Poparć <span class="normal">Odpowiadanie na artykuł</span>
  • Licencja: CC <span class="normal">Zezwala się na kopiowanie, dystrybucję, wyświetlanie i użytkowanie dzieła i wszelkich jego pochodnych pod warunkiem umieszczenia informacji o tw&oacute;rcy.</span>
Dostęp bezpłatny <span class="normal">Dostęp do treści jest bezpłatny.<br/> Inne pola eksploatacji mogą być zastrzeżone sprawdź <b>licencję</b>, żeby dowiedzieć się więcej</span>
 

Kuchnia w lokalu gastronomicznym jest niczym organizm, w którym wszystko musi ze sobą współgrać, aby dobrze funkcjonować. Dlatego też podczas doboru mebli gastronomicznych należy wszystkie decyzje dokładnie przemyśleć, a ostatecznego wyboru dokonać na przykład z zaznajomionym szefem kuchni innej restauracji.


Kuchnia w lokalu gastronomicznym jest niczym organizm, w którym wszystko musi ze sobą współgrać, aby dobrze funkcjonować. Dlatego też podczas doboru mebli gastronomicznych należy wszystkie decyzje dokładnie przemyśleć, a ostatecznego wyboru dokonać na przykład z zaznajomionym szefem kuchni innej restauracji. Wszystkie elementy wyposażenia powinny być dopasowane nie tylko pod względem ilości miejsca magazynowego, ale także powierzchni, którą dysponujemy.

Jeśli nie mamy zaprzyjaźnionego kucharza z doświadczeniem powinniśmy skorzystać z kilku porad, które pomogą nam odpowiednio dobrać wyposażenie naszej nowej kuchni. Najpierw lodówki- meble chłodnicze są bardzo ważnym elementem wyposażenia naszej kuchni. To w nich bowiem nasz kucharz będzie przechowywać surówki i porcje mięsa przygotowane do smażenia. Muszą być one odpowiednio duże i najlepiej, by miały dwuskrzydłowe drzwi. Będzie wtedy łatwiej, a dzięki temu szybciej sięgnąć potrzebne surowce. Kolejną ważną rzeczą w kuchni są blaty, przy których odbywać się będzie cały proces przygotowawczy. Muszę być odpowiednio duże, najlepiej, żeby były to meble metalowe. Stalowe stoły i blaty łatwiej będzie utrzymać w czystości. Kuchenki palnikowe i mikrofalowe to kolejne niezbędne wyposażenie każdej kuchni. W każdej kuchni powinny być przynajmniej dwie czteropalnikowe kuchnie i przynajmniej jedna mikrofalówka.

O sztućcach i innych narzędziach kucharza nie będziemy się tutaj rozpisywać, ponieważ te elementy ustalimy już z zatrudnionym kucharzem.

 


Podobał Ci się artykuł?
0
głosów
- +

Brak polemik/poparć



Podobne artykuły:


KOMENTARZE


System komentarzy dostarcza Disqus

Używając tej strony zgadzasz się na wykorzystywanie plików Cookie.Dowiedz się więcej.

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Z dniem 25.05.2018 wprowadziliśmy też w życie rozporządzenia dotyczące ochrony danych osobowych. Więcej informacji w naszej Polityce Prywatności i Regulaminie.

Zamknij