0
głosów
- +

Cytrusowe wariacje kawowe

Autor:

Aktualizacja: 24.10.2009


Kategoria: Sztuka Kulinarna / Kawa i Herbata


Artykuł
  • 0 głosów dodatnich
  • 0 głosów ujemnych
  • 1376 razy czytane
  • 2 przedrukowany
  • 0 Polemik/Poparć <span class="normal">Odpowiadanie na artykuł</span>
  • Licencja: CC <span class="normal">Zezwala się na kopiowanie, dystrybucję, wyświetlanie i użytkowanie dzieła i wszelkich jego pochodnych pod warunkiem umieszczenia informacji o tw&oacute;rcy.</span>
Dostęp bezpłatny <span class="normal">Dostęp do treści jest bezpłatny.<br/> Inne pola eksploatacji mogą być zastrzeżone sprawdź <b>licencję</b>, żeby dowiedzieć się więcej</span>
 

Wszyscy kochamy kawę, a większość z nas nie wyobraża sobie bez niej życia. Pyszny,
aromatyczny, pobudzający napój, który możemy pić na bardzo wiele sposobów na stałe wpisał się w nasze codzienne menu.


Kawowe poranki i popołudnia traktowane są niemalże jak rytuał a wszystkie spotkania koleżeńskie czy biznesowe nie obejdą się bez kawy. Lubimy kawę nie tylko ze względu na jej pobudzające działanie, ale przede wszystkim za jej charakterystyczny i wyjątkowy smak. Bez względu na porę roku i bez względu na to czy jest gorąco czy zimno chętnie pijemy kawę albo sięgamy po rozmaite słodkości i desery, które powstają na bazie kawy. Poznawanie coraz to nowych kawowych specjałów należy do przyjemności, dlatego warto dopisać do swojego kawowego menu kawy aromatyzowane, które z pewnością dostarczą niezapomnianych doznań smakowych.
Cytrusowe wariacje kawowe, jakie proponuje sieć „Czas na Herbatę" pozytywnie zaskoczą niejednego kawosza. Kawa o smaku pomarańczowym zachwyca swoim niebanalnym smakiem i aromatem soczystych, dojrzałych pomarańczy, w którym naprawdę można się zakochać. Natomiast kawa o smaku cytrynowym pieści zmysły swoim niezwykłym, mocno cytrynowym aromatem, który unosząc się znad filiżanki wypełni cały pokój nęcąc i zapraszając do smakowania wszystkich wokół. Cytrusowe kawy „Czas na Herbatę" stworzone zostały w 100 % na bazie ziaren Arabica Excelso. Ten pochodzący z Kolumbii gatunek kawy jest zaliczany do najlepszych na świecie. Ma łagodny smak dlatego często wykorzystuje się go do produkcji kaw aromatyzowanych. Smakowe walory oryginalnej Arabica Exelso w połączeniu z cytrusowymi aromatami tworzą niepowtarzalne zestawienie, które z pewnością zachwyci nawet najbardziej wymagającego kawosza.

 

 

Kamila Nowakowska

Podobał Ci się artykuł?
0
głosów
- +

Brak polemik/poparć



Podobne artykuły:


KOMENTARZE


System komentarzy dostarcza Disqus

Używając tej strony zgadzasz się na wykorzystywanie plików Cookie.Dowiedz się więcej.

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Z dniem 25.05.2018 wprowadziliśmy też w życie rozporządzenia dotyczące ochrony danych osobowych. Więcej informacji w naszej Polityce Prywatności i Regulaminie.

Zamknij