Co jemy podróżując koleją? - docieka "Życie Warszawy". Spółka Wars SA podeszła do sprawy kulinarnych gustów podróżnych profesjonalnie: badania zleciła pracowni badania opinii publicznej GfK Polonia. Wyniki pokazały jednoznacznie: podróżny to tradycjonalista. Na śniadanie jada jajecznicę, na obiad - schabowego.

Data dodania: 2009-09-12

Wyświetleń: 2357

Przedrukowań: 0

Głosy dodatnie: 0

Głosy ujemne: 0

WIEDZA

0 Ocena

Licencja: Creative Commons

Co jemy podróżując koleją? - docieka "Życie Warszawy". Spółka Wars SA podeszła do sprawy kulinarnych gustów podróżnych profesjonalnie: badania zleciła pracowni badania opinii publicznej GfK Polonia. Wyniki pokazały jednoznacznie: podróżny to tradycjonalista. Na śniadanie jada jajecznicę, na obiad - schabowego.


"W dziesiątce najpopularniejszych dań głównych zamawianych przez podróżnych w wagonach gastronomicznych Wars znalazły się przede wszystkim potrawy tradycyjnej kuchni polskiej - jajecznica, kotlet schabowy, pierogi i flaki" - mówi gazecie Ingrid Dahl, zajmująca się PR spółki.

"Wyjątek stanowi piada - włoski placek z nadzieniem. Posiłek ten, chociaż został wprowadzony do menu stosunkowo niedawno, szybko zdobył uznanie podróżnych. A wśród zup króluje żurek".

Więcej o kulinarnych upodobaniach podróżnych - w piątkowym "Życiu Warszawy".
Licencja: Creative Commons
0 Ocena