Podczas każdej choroby ulega zakłóceniu pole energetyczne wytwarzane przez zdrowy organizm. To nie jest obojętne dla zdrowego funkcjonowania każdego organizmu. Zniekształcenia takiego pola pojawiają się bowiem w okolicy narządów zainfekowanych, co w znacznym stopniu utrudnia proces samoleczenia. Aby nie dopuścić do takich wahań energetycznych i zapewnić prawidłową pracę wszystkich organów, warto zaprzyjaźnić się z ziarnami gorczycy białej.
Te niepozorne mikroskopijne ziarenka posiadają naturalną moc biopola. Już jedno ziarno wytwarza moc o średnicy blisko 10 centymetrów. Żadna inna roślina nie posiada takich właściwości jak te malutkie z pozoru ziarenka. Jest to idealne usprawiedliwienie wszystkich kołnierzy, pasów, nakolanników czy materaców, które wypełnione są właśnie gorczycą. Lecząc się w ten sposób człowiek otrzymuje ogromną dawkę bioenergii.
Stosowanie terapii gorczycowej usprawnia krążenie, reguluje wydzielanie hormonów oraz normalizuje napięcie mięśniowe. Regularny kontakt z tymi ziarnami łagodzi dotkliwe bóle mięśniowe, reumatyczne oraz zwyrodnienia kręgosłupa czy stawów. Działa również jako skuteczny i nie chemiczny środek przeciwbólowy na migreny. Przyspiesza przemianę materii i pomaga w walce z nadwagą. Najsilniejsze działanie gorczyca ma w czasie trzech pierwszych lat od rozpoczęcia stosowania, następnie jej biopole słabnie z roku na rok.
Zatem ci, którzy nie mają wokół siebie ni krzty ziarna gorczycowego powinni w kuchni zadbać nie tylko o serwis obiadowy, ale i gorczyce. Zaowocuje to obficie.